Кметът Димитров и екипът му се уплашиха да отговарят на неудобни въпроси, свързани с транспорта на Пловдив

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
16:30 / 01.11.2021
11744
Утре ще се проведе изключително важна за обществения транспорт в Пловдив пресконференция. Ще бъде представен проектът за създаване на общинско дружество "Екобус", което ще управлява две допълнителни линии на градския транспорт, ще разполага с автобусен парк и ще събира приходите от продажбата на транспортни документи.

Проблемът е, че пресконференцията ще е закрита за журналисти. Официалната версия е спазване на противоепидимичните мерки, реалната версия по всяка вероятност е страх. Днес в Пазарджик кметът проведе пресконференция, като на нея нито той, нито журналистите носеха маски. Пресконференцията може да е само за журналисти със зелени сертификати. Може да е и със задължително носене на маски. Вариантите са много. В Пловдив в последните дни се провеждат много пресконференции, включително и в общината, но до момента не бяха закрити. Защо точно сега?

Кметът Здравко Димитров и подопечният му отговорник по транспорта Тодор Чонов очевидно не искат да се изправят лице в лице с журналистите, които имат да им зададат много неудобни въпроси по темата градски транспорт. Ето и част от тях:

Какво са се разбрали на срещата с транспортните босове след повдигнатите обвинения срещу част от тях и служители на общината? 

Защо транспортните босове се отказаха от идеята си да спрат градския транспорт? Какво им обещахте?

В общината изключително некомпетентни ли са, че не забелязват меко казано странните отчети, най-вече за продаденитв билети, които транспортните фирми им предоставят? Ако не са некомпетентни, а са го забелязали, защо не са реагирали?

"Мотивирани" ли са кметът Здравко Димитров и Тодор Чонов от транспортните босове, за да си затварят очите по отношение на "странностите" в градския транспорт?

Официалната версия е, че по време на живото излъчване ще могат да се задават въпроси в коментарите. Практиката обаче е доказала, че на неудобни въпроси не се отговаря. Убедени сме, че лично кметът Димитров, ресорните му заместници и ПР екипът му четат Plovdiv24.bg под лупа и ще се радваме, ако все пак получим адекватни, изпълнени със смисъл, съдържание и фактология отговори на зададените конкретни въпроси. За вече две години управление мислим, че е време ръководството на община Пловдив да намери начин поне веднъж да отговори адекватно на зададени въпроси, което досега смело можем да заявим, че не се е случвало.

Виж коментарите (3)

Още по темата (80):
16.04.2024 Показаха как би изглеждал градският транспорт в Пловдив, ако стане общински, а не частен
16.04.2024 В Пловдив показват 12-метров електрически автобус
15.04.2024 В Пловдив показват невиждан досега в града автобус
12.04.2024 Подновиха лиценза на "Екобус"
14.03.2024 ОбС измени учредителния акт на "Екобус Пловдив"
01.03.2024 ПП-ДБ: Явно частните превозвачи в Пловдив ще бъдат запазени
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).