Китайски вестник презентира предимствата на пловдивска индустриална зона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:48 / 20.11.2015
3816
Статия за предимствата на "Евро-китайската зона за икономическо развитие" /ЕКЗИР/, част от "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/, публикува "Shenzhen Daily", вестникът на побратимения на Пловдив 15-милионен Шенджен. 

В китайската версия на изданието се посочват, че България е вратата към Европа по древния Път на коприната, чиято осъвременена версия "One Belt, One Road" е стратегията за развитие на китайското правителство. 

България е първата европейска страна, установила дипломатически отношения с Нов Китай, веднага след създаването му през 1949 г., акцентува вестникът.

За да се подпомогне реализацията на "One Belt, One Road" е създадена специална изложбена зона на 17-ия Chinese International Hi-Tech Fair (CHTF), който се провежда в Шенджен от 16 до 21 ноември. 

Именно в тази зона Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ презентира предимствата на България и Пловдив като инвестиционна дестинация.

Чрез създаването на ЕКЗИР ние реално подкрепяме с конкретни действия политиката на китайското правителство "One Belt, One Road", казва за "Shenzhen Daily" Катя Стайкова, директор "Връзки с обществеността" на БКАБР. 

Като член на ЕС и НАТО, България географски е най-първата европейска страна, чрез която древният Път на коприната достига Европа, пише изданието. "Евро-китайската зона за икономическо развитие" се намира в района на Пловдив - най-старият жив град в Европа и вторият по големина в България. 

ЕКЗИР със своето силно стратегическо местоположение се превръща в икономическо предмостие между Китай и европейските страни, посочва вестникът.

В статията се подчертава, че в България са най-ниските данъци в Европейския съюз, най-ниските оперативни разходи за бизнес, както и че е страна с добър климат и прекрасна природа, и приятелски настроени хора. 

Публикацията за ЕКЗИР в "Shenzhen Daily" се осъществи с помощта на офиса на община Пловдив и БКАБР в Шенджен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).