Кирил Рашков: Чувствам се по-голям българин от българите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
08:54 / 19.06.2014
10262
Кирил Рашков не иска да живее със семейството си в България и ще търси спасение в Брюксел. За него и фамилията му столицата на Европа щяла да бъде бъдещият дом, а не хотелът на пъпа на Пловдив.

Това заяви самият той вчера. За да не притеснява Рашкови, репортерът бе на пейка в малка градинка срещу ромския хотел на ул. "Света гора" до църквата "Света Петка".

С бързи крачки и видимо ядосан Кирил Рашков пресече улицата към екипа на вестника. 

"Вие какво правите тук и защо снимате?", изригна той и поиска снимките да бъдат изтрити.

На пейката до репортера седна млад ром, който се представи с името Сергей Димитров и който малко по-късно се похвали, че Кирил Рашков и синът му Ангел му плащат висшето образование по политология. Серго, както бе наречен от свой приятел, също поиска снимките да бъдат изтрити, а в това време Рашков и синът му завъртяха телефони да се оплакват от екипа.

Не последва желаната реакция да дойде полиция и Рашков покани репортера да се качи в джипа му. След като поканата бе отхвърлена, Кирил Рашков се съгласи да седне на пейката.

"Можеш да напишеш, че сме дошли малко агресивноно, но после всичко е било наред. Докато съм жив, ще се боря да се изясни истината за Катуница. Разследвайте дали този човек (бел. ред. - говори за Симеон Йосифов, осъден за прегазването на 19-годишния Ангел в Катуница) е направил умишлено убийство. Няма такова нещо. На мен не ми ли тежи на съвестта, че един човек лежи 15-годишна присъда, без да има хабер човекът? Защо не разследваха случая?", каза Рашков.

Синът му Ангел не пропусна да каже, че на предстоящите избори щели да подкрепят социално ориентирана партия, която защитава ромите. 

"С какво се различава българинът от нас? Да не е по-умен? Да не е по-кадърен или по-красив?", изригна пак Рашков. 

"Кажи, че не си бита. Няма да бъдеш бита. Нито един журналист няма да бъде бит от нас. Ние не сме хора, които да правиме такива работи. Обратното, колкото са по-скрити, толкова повече сме амбицирани. Ние сме културни хора. Може да сме цигани, но имаме много стара култура, от древни времена нашата култура е много висока. И се чувствам по-голям българин от българите", заключи още Кирил Рашков.

- Къде живеете с Костадинка - горе в хотела или не?

- Не е вярно това, което го говорят за нас в Катуница. Нищо общо няма. Повярвай ми. Ние ще си живеем и ще си караме живота, както сме го карали по нормалния път. Още не живеем в хотела, ремонт му правим. Много хубави устни имаш.

- Записвам те...

- Е, какво има лошо? Пиши го даже, ако искаш.

- Ще се пренасяте ли с Царицата да живеете в хотела след ремонта?

- Ако продължават да ни тормозят журналистите, да ни манипулират, да лъжат и да правят приказки, които не отговарят на същността, нямам намерение да живея в България повече. Ще стана клошар в чужбина, но тук...

- Не ти вярвам...

- Повярвай ми. Не може така да се живее. По този фалшив начин, дават фалшива информация журналистите и други работи, ние нямаме живот в България.

- Къде ще ходите?

- Мисля да отивам у Брюксел.

- В сърцето на Европа?

- В сърцето и там да занимаваме и евродепутатите да може да ни помагат. Не само на мен. Трябва да се види кой е престъпникът, да ни изгорят къщите, да ни съборят къщите. Къде е истината? Вземете един доклад на Бойко Борисов. Той там цитира, че има нарушения, че са сгазени правата на хората в Катуница. А моите права. На какво основание в моя двор, в къщата ми, решиха да могат да си правят рейтинг и ни събориха къщите. Изгориха ги. Кой го направи това? Защо не открият палежите в Катуница? Винаги си добре дошла, стига да бъдеш обективна. Не сме канибали. Виж, мадам, когато истината се говори и не се манипулира, какъв е проблемът. Когато искаш да разследваш един случай, обади се на бате ти Киро и кажи - бате Киро, извинявам се, че така те уча как да ме наричаш, искам да се направи разследване за истината в Катуница.

- Ще ме пуснеш ли да видя какви ремонти правиш в хотела?

- Не сега, а когато стане готов ремонтът. Но само трябва да си сложиш малко червило на устните. Обещавам ти.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (40)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).