Кипърецът, който прегази ром в Болярино, от години живеел с местна ромка и се грижил за децата й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
19:50 / 13.05.2019
23092
60-годишният Димитракис Пирилис, който бе обвинен, че е прегазил рома Петър Гаджанов с товарния си джип живеел на семейни начала с ромка и трите й деца от друг мъж. Това каза пред "24 часа" кметицата на Болярино Стефка Милева.

"Пирилис е в Болярино повече от 10 г. Не е семеен, живее на семейни начала с местна ромка, която е с три деца от друг мъж. В кравефермата работят няколко души от малцинството", каза тя.

Според нея кипърецът не е бил от кротките жители. Изненадана е обаче, че нарочно е блъснал и убил човек. По думите й преди 3-4 г. избухнал пожар в къщата на чужденеца в Болярино и тя станала необитаема. По тази причина Пирилис се пренесъл с ромката във фермата. Според прокуратурата няма данни убитият Гаджанов да е участвал в палежа.

Кметицата на село Болярино отрече по БНР да знае за заплахи срещу Пирилис, но допусна, че може и да има. Милиева уточни, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа. По думите след инцидента няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда, заяви тя.

Припомняме, че инцидентът стана около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Болярино навлезли в имота на Димитракис Пирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го прегазил. 30-годишният издъхнал на място.

МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми заплашват, че ще я запалят. На 60-годишния бизнесмен е повдигнато обвинение за умишлено престъпление. Повдигнати са обвинения и на двамата роми, нахлули в имота на фермера, имат присъди за кражби. Прегазеният Петър Гаджанов е дълго криминално досие - има 14 присъди за кражби. Ако обвиненията срещу Пирилис се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.

Виж коментарите (3)

Още по темата (20):
07.06.2022 Бизнесменът, убил край Пловдив крадец-рецидивист, отново на съд
11.05.2022 Ексклузивно: Роми атакуваха джип до Пловдив, шофьорът - известен бизнесмен!
24.01.2022 Продължават ромските набези в Пловдивско
30.08.2021 Условна присъда за бизнесмена, убил крадлив ром: По-добре на електрическия стол, за да приключат мъките ми в България!
30.08.2021 Кипърският бизнесмен, убил край Пловдив крадец, чака присъдата си
25.06.2021 Ето как кипърският бизнесмен е убил край Пловдив циганина крадец
Още новини от Новини от Пловдив:
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре
Активисти от ГЕРБ обновиха пейките в много посещаван парк в "Запа...
Читател: Пловдивският зоопарк се премести на Пазарджишко шосе
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: "Време е отново ГЕРБ д...
Брутално задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).