Катаджия глоби моторист за катастрофа, без да има вина за нея

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
21:08 / 10.02.2020
4544
Пловдивски моторист пострада при катастрофа, след като беше засечен от такси. Минути по-късно моторджията отнесе и 200 лева глоба от служител на сектор "Пътна полиция“, който му написал акт, без да е установена вината му. Наложило се мъжът да доказва невинността си пред съда, за не плаща несправедливата санкция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Катастрофата станала около 5.00 часа следобед на 30 септември. Тогава мъжът карал хондата си по бул. "Христо Ботев“. Според акта, мотористът не избрал скоростта на движение, изгубил контрол над мотоциклета, излязъл вдясно от пътното платно, блъснал се в крайпътно съоръжение и предизвикал ПТП с пострадал. Това станало в района на кръстовището с улица "Родопи“.

Минути по-късно пристигнал и полицаят, който побързал да му напише акт с 200 лева глоба, без обаче да е видял какво се е случило. Свидетеля в съставения акт също не бил възприел и не бил свидетел на нарушението. Моторджията вписал, че възразява срещу констатациите тъй като бил засечен от водач на такси. По-късно подал и жалба в съда.

Пред магистратите бил разпитан и пряк очевидец на мелето. Той разказал, че светъл на цвят автомобил рязко е завил надясно и е засякъл моториста, който много рязко е спрял и мотора му изръмжал, тръгнал отново, повлякъл момчето което го управлявало, което и паднал. Свидетелят и други случайни минувачи помогнали на пострадалия да се изправи.

Така разказаното от очевидецът оборило констатациите в акта. Тъй като нямало данни контролните органи да са положили усилия да се издири свидетел на нарушението, глобата паднала пред съда.

Разноските по делото, които са в размер на 360 лева, остават за сметка на МВР. Решението на съда подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).