Картите за градския транспорт нямало за кога да се отлагат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:19 / 03.11.2009
4612
"Допреди година и половина кметът Славчо Атанасов изрично беше упълномощаван и задължаван от Общинския съвет да изпълнява взетите на сесия решения. После изцяло на свой риск удължи срока за преференциално пътуване в градския транспорт на различни социални групи с нарочна заповед, за която гражданката Мария Ставрева сезира прокуратурата", припомни и.д. кмет Петко Атанасов причините, които доведоха до изработването на нова методика за определянето на имащите право на преференции, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Администрацията особено държала решението по толкова важен въпрос да бъде взето от местния парламент без повече мотаене. Влязлото на сесията на 17 октомври предложение беше отложено за 5 ноември. Съветниците пожелаха то да бъде подложено на обществено обсъждане. Общината предлага с преференции да се ползват учащите се, пенсионерите и хората с над 90% инвалидност, които да заплащат по 13 лв. за месечна карта по една линия, като останалите 15 лв. от договорената с превозвачите цена в размер на 28 лв. да бъдат дотирани от бюджета. Студентите скочиха и, мотивирайки се, че по път към университетите си сменят по няколко автобуса, поискаха отстъпки при покупката на втора и трета карта. По четири лева да плащат пък поискаха представители на десет организации на хора с увреждания при вчерашната си среща с областния управител Иван Тотев, като настояха към преференциалния списък да бъдат включени и инвалидите от втора и трета група. Областният призова съветниците за пореден път да отложат въпроса, за да продължи обсъждането, след което да решат на извънредна сесия.

"Не трябва да се отлага повече. Политическите групи в Общинския съвет вече имат становища. Вярвам, че на сесията в четвъртък ще се приеме решение, което да бъде добро и за гражданите, и за общината", коментира Атанасов.

"Ако твърде много се бавим, превозвачите няма да имат технологично време да отпечатат картите и да организират продажбата им. Нова година ще дойде и тогава  с преференции или без преференции всеки ще трябва да плаща по един лев за билет", предупреди заместник-кметът Александър Константинов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (8)

Още по темата (85):
12.03.2011 Тотев: Нека превозвачите и Общината да постигнат консенсус в интерес на пловдивчани
11.03.2011 Превозвачите спират автобусите във вторник, кметът против увеличението на билета
24.02.2011 Облекчават издаването на транспортни карти за студенти на ФМИ
24.11.2010 От понеделник започва закупуването на новите карти за градския
транспорт
27.10.2010 12 лв. ще струват преференциалните карти за градския транспорт
26.10.2010 Кметът пише цената на картите: 12 лв?
Още новини от Новини от Пловдив:
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Нов инцидент с младежи в Пловдив!
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).