Картини от "Южен": Паркоместа се пазят като бащиния, а деца играят сред мизерия и изсъхнали дървета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:55 / 08.04.2023
9755
"Срам ме е от този произвол и мизерия". Това ни пише пловдивчанин и описва картини на безпорядък и мизерия в квартала, в който живее. Става дума за  ул. "Павел Калпакчиев", в паралел на бул. "Александър Стамболийски"

"От както са премахнати временните гаражи там цари пълен безпорядък и мизерия. Общината от време на време се грижи за почистването. Контейнерите се движат като свободни електрони", твърди той.

Съгражданинът ни, се е допитал до община "Южен" дали имат план да се направят паркинги, след като бяха премахнати скоростното гаражите. Оттам са му казали, че този район въобще не влиза в дневния ред дори за обсъждане

Пловдивчанинът не пропуска да отбележи и някои тарикатски номера на други живущи:

"Добросъвестни съседи завземат полагащите им се паркоместа по бащиния, слагайки гуми, туби, кашони, все едно не сме в европейска държава, а в Индия"

Вижда се, че някои наследници на земята там дори са започнали да изграждат временни заслони, като циганията става пълна".

"Децата играят там в тази мизерия, все едно сме в най-големия ромски квартал на Балканите.  Има изсъхнали дървета, особено едно точно на ъгъла на "Павел Калпакчиев" с "Болград", там спират ежедневно десетки родители с малки деца за близката градина и е въпрос на време да стане инцидент", допълва той.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).