Кандидатстваме за милиони по програма JESSICA

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:40 / 06.02.2012
3505
В Пловдив ще се проведе "Информационен ден на програмата "JESSICA ", съобщи днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мероприятието е насрочено за 9 февруари от 14:00 часа в "Новотел" Пловдив.

Тази идея градоначалникът е предложил на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова още в средата на януари, когато инициативата JESSICA за България беше представена на официална церемония в Стара Загора.  До момента над 200 представители на бизнеса, различни институции и организации са заявили желание да участват в събитието.

"Това е важно, тъй като "JESSICA" е финансов инструмент, с който можем да подобрим състоянието на отделни зони в Пловдив, дори вече има някои готови идейни проекти. За разлика от оперативните програми, инициативата финансира и публично-частни партньорства, и частни компании, стига те да получат подкрепата на общинската администрация, а именно, че проектът, който предлагат, е с широко обществено значение", допълни кметът.

Припомняме, че фондът за градско развитие по програмата ще финансира проекти в шестте големи града на България - Бургас, Варна, Русе, Плевен, Пловдив и Стара Загора основно чрез заеми, но в някои случаи и чрез дялово участие. Фондът ще инвестира във всичко, което има потенциал да облагороди и осъвремени градската среда, като например: социална инфраструктура, проекти за подобряване на физическата среда и превенция на риска, системи за устойчива градска мобилност.

На събитието освен Иван Тотев ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, Иван Попов - началник отдел "Програмиране, оценка информация и публичност" в главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие", Мария Русева - Изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, Мартин Заимов - Изпълнителен директор на "Регионален фонд за градско развитие" АД и Йордан Йорданов - Управляващ директор на "Регионален фонд за градско развитие" АД.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
09.02.2012 Над 110 млн.лв. по JESSICA ще бъдат инвестирани до 2015 г.
09.02.2012 Министър Павлова идва за информационния ден на JESSICA в Пловдив
26.01.2012 Представят финансовите параметри по инициативата JESSICA
12.01.2012 До средата на 2015 г. инвестират над 110 млн. лв. в Пловдив и още 5 града
18.01.2011 Мащабна програма осигурява санирането на 720 000 панелки и сгради в лошо състояние
08.12.2010 Официално стартира инициативата JESSICA
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).