Кандидат-кметове се срещнаха с пловдивски архитекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 24.10.2007
2679
Захари Георгиев (Коалиция за Пловдив), Николай Караиванов (Десен Алианс за Пловдив) и Славчо Атанасов (ГЕРБ-ВМРО) се срещнаха с представители на Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите. Кандидатът на левицата обясни, че не е дошъл да агитира, а да чуе проблемите на гилдията.

Народният представител от Пловдив е запознат с част от проблематиката като член на Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство и представител на НС в Парламентарната асамблея на Европа. Нашето културно наследство е поставено в риск, каза Георгиев, трябва да съхраним античното и възрожденското в него. Неговото желае е да види Пловдив модерен европейски град. Според кандидата на левицата трябва да има добър синхрон между главния архитект и останалата част от гилдията, като бъдещият кмет е необходимо да търси партньотство с хората, които разбират от изкуството архитектура и всеки трябва да понася персоналната си отговорност, а не да я прехвърля.

Събралите се архитекти отправиха свои предложения към кандидатите за кметове за създаване на Консултативен архитектурен съвет, който ще бъде инструмент на гражданското общество за осъществяване на допълнителен диалог за вслушване в мненията на специалисти по различни архитектурни проблеми. Творчеството е индивидуално и градът ни никога до досега не е усетил колективното участие на професионалната група, каза арх. Антоанета Топалова. Според нея имаме нужда от архитектурна критика за всичко - от това, което се създава, до това което се руши и трябва да се търси професионализма на общността. Чу се предложение преди да се изградят съществени обществени пространства да има предварителни проучвания


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).