ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева предлага подлези под Гарата и "Пещерско", както и нов мост!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:23 / 24.06.2015Коментари (21)5492
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
"Добре е градусът на политическия популизъм да поспадне и пловдивският кмет да се концентрира в подбора на качествен екип, който може да подготвя и да печели сериозни проекти". 

Така лидерът на партия "Съюз за Пловдив" и общински съветник Дани Каназирева коментира съобщението, че общината "ще получи" 81 милиона лева по ОП "Региони в растеж".

Сумата, която все още не е защитена с реални проекти, е смешно малка на фона на мащабните инвестиционни проекти, подготвени от други български общини. Доколкото се разбира от изявлението на Иван Тотев, дори и в ръководената от него администрация не са наясно с какви проекти ще кандидатстват за въпросните милиони. 

А когато трябваше да похарчат 1,5 млн. лв. за интергираните планове за ОП "Региони в растеж", надуваха балон, че ще спечелят 500 млн. лева.

И този балон се спука, защото е повече от очевидно, че общината няма проектна готовност нито за развитието на икономическата зона в кв. "Гладно поле", нито за Централна гара, въпреки че пловдивчани години наред бяха залъгвани с бъдещата автомобилна връзка между бул. "Македония" и "Васил Априлов".

Както върви, финансиране може да се спечели единствено за зоната около "Аджиасан махала", счита Каназирева.

Според нея никой няма право предварително да обещава, че градът ще получи конкретни европейски средства, ако не е осигурил три неща: качествен екип от експерти, а не удобни и послушни партийци; одобрени проекти и траен социален ефект - инфраструктура или нови работни места. 

Обещания от типа за бъдещи несигурни събития просто е предизборна манипулция, убедена е Каназирева.

Ако сложим чертата, реалността е друга - градът продължава да виси на опашка по усвояване на еврофондове в резултат от недалновидната политика на местната власт и очевидната липса на добре подготвени кадри в два поредни мандата.

Каназирева напомня, че реализираните проекти в повечето случаи са с незначителен ефект. Един от примерите е с изхарчените 500 000 лева за обучение на администрацията, след което чудовищната бюрокрация в общината и шестте кметства не стана по-малка.

Изпълнението на проектите, насочени към решаването на сериозни градски проблеми - с благоустройството, околната среда и инфраструктурата, се бавят или изобщо не са започнати. А крайният срок на реализацията им е през тази година.

Най-големият проект, които в този програмен период се провали, е за Водния цикъл - на стойност близо 130 милиона лева.

Община Пловдив изгуби 53 млн. лева за модернизация и реконструкция на Пречиствателната станция - част от водния проект. Всеки ден градът продължава да изхвърля над 70 тона утайки, които се депонират в двора й и са причина да се обгазяват три района - "Северен", "Тракия" и "Източен". 

Да не се учудваме, че над Пловдив се разнасят неприятни миризми.

До този момент няма яснота дали на водния проект, макар и без Пречиствателна станция, ще се даде старт, или той ще остане в новата история на община Пловдив като един от неуспехите на две поредни кметски управи.

"Южен" остава без канализация още дълго.В община Пловдив отдавна се говори за проекта "Южен обходен колектор", но и досега не е възложено проектиране, макар че в бюджета за 2015 г. бяха гласувани 650 000 лв.Не е ясно и по коя оперативна програма ще се кандидатства за средства.

Каназирева недоумява, че в Пловдив няма нито един транспортно-комуникационен обект, който да е построен с европейски средства или за който общината да е готова да кандидатства в новия програмен период.

Единствено една нищожна част от подлез "Модър-Царевец" беше включена в Оперативна програма "Транспорт" като етап от модернизацията на жп линията Септември - Пловдив. Средства за останалите етапи от строителството не са осигурени, а за проекта дори не се говори.

Транспортният проект, дъвкан два мандата подред, трябва да бъде завършен до края на 2015 г., но изпълнението върви като аварийни работи след природно бедствие. Ще бъде чудо, ако наетите фирми успеят в срок да усвоят 44,307 милиона.Вече видяхме колко грешки се правят при изграждането на велоалеите, дано гафовете да не се повторят с електронното таксуване и интелегентните светофари, коментира Каназирева.

"Съюз за Пловдив" предлага:


Транспорт и комуникации

1. Да се изготви проект за автомобилен подлез под Централна гара, който да осигури директна връзка между бул. "Васил Априлов" и "Македония".
2. Ремонт и реконструкция на бул "Васил Априлов",
3. Подлез под жп линията "Модър - Царевец"
4. Нов мост над реката, който да свърже бул. "България" и "Копривщица"
5. Разширение на бул "Александър Стамболийски" с изграждане на Южен обходен колектор
6. Разширение на бул. "Пещерско шосе", продължение на бул. "Свобода" и на бул. "Санкт Петербург". 

До този момент налице е само малкият участък от бул. "Свобода", вместо да бъде изграден широк булевард до западния край на Пловдив, за да поеме част от трафика по "Пещерско шосе".
7. Търсене на решения за удобно подземно преминаване на автомобили през жп прелеза на "Пещерско шосе" и "Копривщица"

Културно-историческо наследство:

1. Изготвяне на проекти и цялостното възстановяване на общинските къщи в Стария град - " Хиндлиян", "Стамболян", "Бирдас", "Недкович", Балабанова къща, Етнографския музей.
2. Проект за реставрация и експониране на Източната порта - ценен паметник на културата, превърнат в непонятна за туристите дупка в подножието на Стария град.
3. Техническо проектиране на пл. "Централен" и експониране на Римския форум.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Каназирева предлага подлези под Гарата и "Пещерско", както и нов мост.Аз пък предлагам велоалея до Луната и редовна маршрутна линия до Марс. Аман от популизъм...
+8
 
 
г-жо Каназирева, ако четете пресата малко повече и по точно plovdiv24.bg щяхте да сте наясно че всичко това което го пишете е запланувано и че ще стане рано или късно. точка 3 е изпълнена подлеза е готов и аз не виждам, защо го споменавате въобще. точка 7 няма да ви се изпълни, защото няма да се прави прелез а надлез за влака. следва точка 2 ремонт на В.Априлов, а също така се мисли и по Южния колектор, който да минава по околовръстното. така че стига с този див популизъм. огледайте се кой какво прави и тогава се обаждайте
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 24.06.2015 г.
+9
 
 
Абе сервитьорке - стига си предлагала, ами вземи се скрий! Здравка Калинчева, писна на всички с твоите напъни! Няма да ти стане работата и това е!
+3
 
 
Ожесточена е борбата кой да е новия Бареков 2. Битката е между Каназирева и Славчо ! Тия двамата пишман политици явно до изборите наесен ежедневно ще ни облъчват с кух популизъм, оплюване на всичко, което се е случвало и се случва в града ни и безброй реално неосъществими обещания !
на 24.06.2015 г.
+6
 
 
Дани , оттърви ни , от жалкото си съществуване. Скрий се някъде и си харчи краденото . Не ни занимавай . Заедно със Славчо сте толкова жалки в желанието си за власт.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
Ооооффффф тая е...пълен хал...Ще е идеална за кмет на цалапица...или околноста..
+12
 
 
81млн. е по-малка сума спрямо 84 и 86 за Варна и Бургас, но не и СМЕШНО малка... От няколко месеца сме свидетели на пошли и елементарни предизборни приказки. Когато не си достатъчно силен, гледаш да омаскариш противника и да заблуждаваш избирателя. Типично за слабаци. Само че в Пловдив не сме много подвластни на комунистическите практики.
+10
 
 
Тая въобще не е ред... Едно ,че предложенията й са тотално изтрещели. Второ-ако така се води уж предизборна кампания с предложения на простотии, то има още по -големи идиоти от нея. Айде и аз да предложа нещо, като някой от нещата са от недалечното минало- 1.Изграждане на лифт,които да свърже х.Здравец и Пловдив.2Издялкване на Альоша в Христо Стоичков 3. Първа копка на Метро.4. Построяване на нов публичен дом в центъра на Пловдив и всички к-у-р-ви, стриптизьорки и т.н.-настоящи и най-вече бивши-там в него. 5.Всяка първа неделя на месеца-надяждане с баница и шкембе чорба на площада! 6. Построяване на космодрум на о-в Адата.7.Абе уморих се да мисля други тъпотии,за това си имаме кандидати за кметове...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: