Каназирева: При конкретен договор общественият интерес трябва да е максимално защитен

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
15:35 / 26.01.2020
4855
Преди дни кметът Здравко Димитров съобщи, че е възложил на експертите да търсят подходящи терени за нова сграда за община Пловдив. Като възможност за реализация градоначалникът посочи, че това може да стане чрез публично-частно партньорство или срещу обезщетение. Репортер на Plovdiv24.bg потърси за коментар представители на политическите сили в града.

"Въпросът за сградата на община Пловдив трябва да се разглежда от две страни – от едната е фактът, че административните служби са разпилени, а от друга – че голяма част от тях са в бившия партиен дом“ - коментира областният управител Дани Каназирева.

Тя припомни, че в миналия мандат тогавашният кмет Иван Тотев внесе предложение за събаряне на бившия партиен дом и то беше гласувано от мнозинството в Общинския съвет.

"Наистина, сега има огромно неудобство за обслужването на гражданите. Темата е дълга, сериозно трябва да се обмисли“ - смята Каназирева. Тя обясни, че за града има важни инфраструктурни проекти.

Според нея, общината не може сама със собствени средства да построи такава сграда. "Трябва много внимателно да се подходи към варианта за строителство срещу обезщетение. Тук има добър пример – кметството на район "Тракия“ - сградата се случи и работи. Но има и лош пример – кметството на район "Северен“, където интересите на общината не бяха защитени“ - коментира областният управител. Тя е категорична, че ако се избере този вариант, трябва да има договор, който защитава обществените интереси.

Каназирева припомни, че в минали мандати е предупреждавала общината да спре да продава общински имоти, за да не се стига до момент като сегашния, когато са нужни, а няма.

Областният управител постави и въпроса за държавните институции, които са пръснати из целия град и за тях се плащат близо 1 милион лева наеми. "Това са проблеми с отражение както върху качеството на обслужване на гражданите, така и с икономически ефект“ - обобщи Каназирева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (12):
12.12.2021 Близо половин милион лева ще струва ремонтът на сградата на община Пловдив
22.03.2020 Пловдивчани масово: Общината да не мърда от площада
27.01.2020 Георги Колев за новата сграда на Общината: Да се съобразяваме с икономическите реалности
26.01.2020 Тотев за новата сграда на Общината: Цялата работа е много прозрачна
25.01.2020 Йордан Илиев за нова сграда на Общината: Нека представят приемливо предложение, тогава ще обсъждаме
25.01.2020 Нова сграда или нещо друго? Николай Радев каза от какво се нуждае община Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).