Каназирева: Общината раздава имоти на фондации без ясни правила

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:59 / 12.03.2014
4300
Общински имоти се раздават под наем на организации с нестопанска цел без ясни правила, на безценица и без никаква отчетност за тяхната дейност. Тази порочна практика се повтаря от всички кметове на Пловдив, коментира председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" адвокат Дани Каназирева по повод на предстоящата сесия.

В духа на "традицията" администрацията е подготвила за гласуване поредната порция на имоти в полза на сдружения и фондации. Заместник-кметът инж. Димитър Кацарски предлага постройката на ул. "Бугариево" 20 да се отдаде на фондация "Щедрост и милосърдие - 2006", залата на ул. "Райко Даскалов" 53 - на сдружение "Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе", помещенията на ул. "Елба" 3 - на "Фондация за регионално развитие Рома - Пловдив". 

Седалището на Център за междуетнически диалог се намира във Велико Търново. Там е регистрирано и самото сдружение, представлявано от Деян Димитров Колев и създадено с акцент интеграция на ромите.Фондация Рома е на общинския съветник от ДПС Антон Карагьозов.

"Не съм против сдружения и фондации, не мразя роми, нямам нищо лично спрямо Колев и Карагьозов. Но трябва да има приоритети, публичен регистър на организациите, които ползват общински имоти, и отчетност за тяхната дейност", счита Каназирева. 

Преди повече от месец шефката на "Обединение за Пловдив" внесе в Общинския съвет предложение за създаване на регистър и ясни правила за отдаване под наем на имоти на нестопански организации. До този момент това предложение е включено за разглеждане на сесия. В същото време не минава и една сесия, без да се дават общински помещения на сдружения и фондации.

"Нестопанските организации плащат наем по най-ниската тарифа - 50 стотинки за един квадратен метър. Градският бюджет няма никаква полза от този начин на управление на общинската собственост. Ако приемем, че със символичния наем подпомагаме хуманната мисия на сдружения и фондации, с каквато цел те се регистрират, трябва да сме убедени, че тази мисия се изпълнява. Затова настояваме да има публичен регистър и контрол върху дейността на организациите, които ползват общинската база на преференциални цени", настоява Дани Каназирева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).