Камиони и бетон на Гребната! Искат да строят 4-звезден хотелски комплекс!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (70)
16:13 / 27.02.2012
17883
На няколко метра от старта на Гребния канал започна строителство на голям хотелски и развлекателен комплекс, видя репортер на Plovdiv24.bg. Според плановете на това място ще "изникне" 4-звезден хотел със СПА център, конферентни зали и туристическо бюро, кафене, панорамна сладкарница, ресторанти за бързо хранене и детска градина. Теренът е с обща площ 4500 кв. м, от които ще бъдат застроени 900 квадрата, а инвестицията възлиза на 2,5 млн. евро. Дали обаче с това модерно строителство един от малкото "зелени" райони за отдих в Пловдив няма да загуби част от очарованието си? 

"Разрешителните от Община Пловдив за това строителство, което тече в момента на Гребната база, са до кота "нула". Тепърва ще коментираме какво строителство може да има тук, както и ще навлезем в конкретика - етажно застрояване, височина и т.н. Искам да заявя обаче, че строително
АНКЕТА:
Трябва ли да има хотелски комплекс точно до Гребната база?

Да, ще стане още по-хубаво
Не, защото ще се загуби очарованието на района

то разрешение за този обект е дадено по времето на моя предшественик Славчо Атанасов. Не мога и не искам да гадая какви са били мотивите му. 

Поставил съм задача на заместник-кмета по "Общинска собственост и градоустройство" Димитър Кацарски да проведе среща с инвеститорите и едва тогава да решим бъдещето на проекта. Пак повтарям - строителното разрешение в момента е до кота "нула", обясни градоначалникът Иван Тотев.

Виж коментарите (70)

Още по темата (2):
29.02.2012 Бивш зам.-кмет: Строежът на хотела на Гребната може да бъде спрян!
28.02.2012 Вижте истината за хотела на Гребната
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).