Камера на банка заснела убиеца на таксиметровия шофьор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
08:23 / 20.06.2013
16290
Камера на банка е уловила убиеца на таксиметровия шофьор в Капана. След попобя бандидът бил издърпан от свой приятел и двамата избягали в уличките, но са минали покрай банков офис.

В таксито имало клиентка абитуриентка, но тя си тръгнала от страх преди мелето, когато бай Мето спрял встрани.
Баща ми беше целият подут, главата бу обезобразена от ритници, разказва пред "24 часа" Велизар Гачев, син на зверски пребития таксиметров шофьор в Пловдив.
"Хирурзите се ужасиха. Казаха ми, че не са виждали подобно нещо през практиката си", спомня си кошмара синът. 61-годишният му баща Методи Гачев издъхна на 17 юни в университетската болница "Свети Георги", след като стана жертва на агресията на напълно непознат човек.
На 24 май бай Мето бил на абитуриентски бал със съпругата си. Около 22 часа тръгнал на работа. "Майка ми го е спирала, домакините също не го пускали, защото той беше душата на компанията", разказва Велизар пред "24 часа". Баща му обаче не ги послушал, тъй като очаквал да има много клиенти.

Около 4 часа на 25 май качил абитуриентка в кв. "Капана". Още на втория завой пред него внезапно изскочил младеж. Методи набил рязко спирачки. "На мен ми се вие свят, а ти минаваш оттук", развикал се непознатият. Започнал да удря с юмруци по капака на колата и счупил левия фар. От ръката му бликнала кръв.

"Ти к'во стоиш, ма", озъбил се хулиганът на примрялото от страх момиче на задната седалка.

Трясъкът от строшения фар бил чут от 30-годишен пловдивчани, който живее в кооперация на ул. "Жолио Кюри", където е станал инцидентът. Той тъкмо се прибрал от купон и слязъл по чехли навън, тъй като от балкона на жилището не успял да види.

В това време до бияча се приближил негов приятел и го дърпал да не се разправя с таксиджията.
Бай Методи от своя страна се обадил по телефона на колега за помощ, но сбъркал улицата - вместо "Жолио Кюри" казал "Жан Жорес".

"Младият мъж, който е излязъл, се върнал обратно вкъщи, защото сметнал, че няма да се стигне до бой. Садистът бил държан от приятеля си, който се опитал да го накара да си вървят", разказва Велизар.

След скандала баща му отбил автомобила встрани, за да минат чакащите коли зад него. Попитал хулигана защо му е строшил фара. Вместо отговор той му се нахвърлил.

Шум от тъпи удари чул човекът от кооперацията, докато се качвал по стълбите към апартамента си. Преобул се и за втори път излязъл на улицата. Там станал свидетел на жестока сцена - бай Мето бил на земята, а младежът го ритал по главата. Преди това блъскал лицето му в перваз на близка сграда.

При появата на свидетеля садистът хукнал да бяга. Зад него останала кървава диря от наранената му ръка при счупването на фара. Камера на банка е заснела отдалечаващия се бандит.
Фотороботът на извършителя е съставен по описание на свидетеля от кооперацията, но девойката от таксито го е потвърдила.

Синът на таксиметровия шофьор никога няма да забрави как изглежда баща му след инцидента.

"Събуди ме наш общ познат и дойде да ме вземе. Когато пристигнахме на ул. "Жолио Кюри", тъкмо качваха татко в линейката. Беше в съзнание, каза си ЕГН-то", връща лентата назад Велизар. Това са и последните думи, които чул от родителя си.

Направили му общо 4 операции. Травмите били основно по главата, но имал и 2 счупени ребра. Очите му също били засегнати, затова шофьорът не могъл да види фоторобота на нападателя си.

През последните дни Методи дал признаци на подобрение, дори започнал да се храни сам. Сърцето му обаче не издържало, тъй като имал сърдечни проблеми. Преди време му сложили стент.

Велизар е твърдо решен да намери убиеца. Обявил е награда от 3000 лева за информация.

"Бих път до Смолян, защото ми звънна един човек оттам. Представи се за адвокат и каза, че знае кой е извергът", обяснява синът. Той отишъл на срещата с полицай от родопския град. Още щом видял информатора, служителят на МВР разбрал, че става въпрос за измама. Мнимият правист се оказал мошеник с 15 преписки.


Виж коментарите (26)

Още по темата (22):
09.02.2015 Синът на жестоко убития таксиметров шофьор: Недоумявам!
08.02.2015 Отмениха доживотната присъда на убиеца на Бай Мето
21.07.2014 Доживотен затвор за убиеца на Бай Мето
30.06.2014 Убиецът на бай Мето: Не помня нищо, но не съм го извършил аз
30.06.2014 Гледат делото за жестокото убийство на таксиметровия шофьор Методи Гачев
09.06.2014 Вдовицата на Бай Мето през сълзи: 20 г. за такова жестоко убийство са
малко!
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).