Калуди Клудов си тръгва от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:16 / 05.08.2010
3836
Световноизвестният български тенор Калуди Калудов се прибира в родния си град Варна и ще обмисли предложението на новия директор на Държавната опера Пламен Тасев да остане солист. Това обяви самият Калудов по повод решението на Министерство на културата (МК) да бъде отстранен, защото не се е справял добре като ръководител на ОФД Пловдив.

Известният тенор изрази недоумението си, че оценката на МК за работата му като директор е направена от комисия с неизвестен състав, без да има одит, без поискана документация и без да е воден разговор с него. Той дори разкри, че е имало заплахи от министъра на културата Вежди Рашидов, че ще "дръпне шалтерите" и на театрите заради недостига на средства.

Калудов обясни, че не бяга от отговорност, дори е писал писмо до премиера Бойко Борисов с копие до министъра на културата, в което се казва, че е скандално Община Пловдив да изпълни поставеното условие за общинско финансиране на ОФД с близо 250 хил. лева субсидия и, въпреки това, се решава филхармонията да бъде закрита.

По повод обвиненията в лошо управление, Калуди Калудов обясни, че е писал писмо с обяснения за цените на билетите, които некоректно са цитирани от културното ни министерство. Истинската стойност е 57 лева, а не 217 лева, както са оповестили от ведомството. За атаките относно използването на фондации, тенорът уточни, че това е ставало в неработни дни, а средствата са влагани за ремонти и разходи на ОФД и нито един лев не е използван с користни цели.

Кметът Славчо Атанасов обяви, че Община Пловдив е единствената в цяла България, която изпълнява и задълженията на държавата. Общината дава 17 млн. лева без държавно участие за строителството на най-модерната оперна сграда в България и дори на Балканския полуостров след Атинската опера. Атанасов обяви, че в сравнение с Пловдив, Община София не е дала нито лев на Софийската опера. По данни на кмета тя изцяло се субсидира от държавата.

На раздяла Славчо Атанасов връчи семейната си икона на Св. Георги и символът Пловдив на Калуди Калудов с думите, че рано или късно тенорът ще се завърне победоносно в града под тепетата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ


Източник: Дарик

Виж коментарите (7)

Още по темата (34):
02.12.2010 Общината преведе парите за Операта
11.10.2010 Славчо Атанасов се среща със синдикатите за съкращенията в Операта
06.10.2010 Общината бави парите за операта
12.08.2010 Общината помага на операта със 100 000 лева
06.08.2010 Пламен Тасев: Пловдив за момента няма истинска опера
04.08.2010 Калудов: Винаги съм знаел, че все някога ще ме махнат
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).