Какво се строи в двора на училище "Стоян Михайловски"?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
10:35 / 29.07.2018
8567
Плановете за строеж на нова детска градина ядосаха пловдивчанка, тя се обърна към редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели притесненията си. Ето писмото на жената:

"В момента в двора на училище "Стоян Михайловски" започва строителство на детска градина. Училището е в окаяно състояние, не е санирано, тоалетните му са в окаяно състояние, стаите, стола и физкултурния салон също, а сега му отнемат и двора. Площадката определена за строителство е на 10 метра от сградата на училището и заема цялата затревена част от двора, в нея се намират повече от 10 вековни дървета, които вероятно ще бъдат изсечени.

През последните години квартала много се засели и сигурно има нужда от нова детска градина, макар в близост има три такива, но не смятам че трябва да се отнема и малкото място за игра и отдих на децата от училището. В съседство на училищния двор, между детска градина и детска ясла има огромно свободно място, което от години е тревясало и се използва за облекчаване на бездомни и домашни кучета и на него може да се построи огромна детска градина.

Не знам дали тези, които днес са решили там да построят детска градина, се замислят, къде ще учат и играят тези деца след като дойде време те да ходят на училище."

Наш репортер се обърна към администрацията на район "Южен" и по-специално към кмета Борислав Инчев. На първо място той поясни, че в момента не става въпрос за строителство, а за поставяне на ограда, разделяща терена на училището от терен, определен за строителство на детска градина. И понеже всички процедури по разделянето им са приключили преди повече от година, то сега по инициатива на учебното ръководство те функционално се разделя с ограда.

Районният кмет бе категоричен, че това е едно от набелязаните решения за справяне с проблема с недостига на места в детските градини в района.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).