ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как возиха такситата в новогодишната нощ?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 02.01.2012Коментари (32)8815
© Plovdiv24.bg
Читатели на Plovdiv24.bg писаха на редакционния ни e-mail, за да изкажат задоволството си от коректното отношение на таксиметровите шофьори в новогодишната нощ. "И в двете посоки ми взеха колкото показваше апарата, нямаше удвояване на сумата, въпреки, че пътувах с две различни фирми. Промоциите за фиксирана сума от точка до точка не важаха, но да не прекаляваме", похвали "бакшишите" нашия читател.

Други читатели обаче се оплакаха от практическата невъзможност да си хванат такси в навечерието на Нова година. "От 20:00 до 21:00 правихме непрекъснати опити цяла група хора да си извикаме такси. Телефоните на таксиметровите компании направо изключваха, а когато ни вдигаха само казваха, че нямат свободни коли", оплака се наш читател. "Накрая един от компанията се жертва и се качихме на личен автомобил", завършва разказа си потърпевшия.

Plovdiv24.bg научи, че проблемът с недостатъчните таксита е бил сериозен, но си има и своето обяснение. Заради забраните за завишени тарифи, много от шофьорите са предпочели да не работят в новогодишната нощ и да празнуват, както всички останали, приключвайки работа в 19:00.

Успяхте ли да се вредите за такси на Нова година и на какви цени ви извозиха? Оставете вашите впечатления и преживявания в коментарите под статията!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
здражеите аз сум от ки4ука в наве4ерието на нова година немойах да си извикам такси по телефона но излезнах на талев и на пурвата минута минаха 2 таксита махнах и едното спря и ме ка4и на нормална цена от димитур талев кино тракия до малко след моста на герджика ми легна 4 лева 4аса бе6е 8 и 10
0
 
 
Хора какво излиза- таксиджиите са били коректни, след дълго чакане за коли ние сме били доволни и сме им дали добър бакшиш(предполагам на никoй не му се досвидява на нова година).В крайна сметка всичко е същото и само главоболието от чакане на таксита остана.Извода е нека да возят на двойна тарифа на нова година,та нали всеки от нас при нормална ситуация ако има право на избор няма да работи по празниците ама ако е за двоен надник ще се зачудим.Таксиджиите са хора като нас нищо повече
+1
 
 
Честно казано проблема беше с намирането на такси, не с плащането. Наложи ми се да използвам такси веднъж в 2 и веднъж в 7, отне ми по около 30 минути да си намеря по телефона свободна кола. Тарифите бяха нормални, друг е въпроса, че и в двата случая и колите, и шофьорите им бяха ок и оставих двойно, защото го заслужаваха.
-1
 
 
като няма таксита-казваш на диспечерката ,че плащаш двойно и идват поне 5-6 коли... вас хем ви боли хем ви сърби
Лицето на човек може да каже много. Особено устата...
на 02.01.2012 г.
0
 
 
Пътувах в 00:30 часа от Гагарин за Кичука за 6 лева, което е напълно реално и по апарат, а на връщане /друга фирма по същия маршрут в 4:30/ ми взе отново точно толкова. Вярно е, че ми отне около 1 час да си намеря кола, но нямаше двойни, нито тройни тарифи. Яд ме е, че хората, на които са им искали подобно увеличение не са се обадили на 112, за да глобят нарушителите. Наистина не е редно, докога ще се правим, че нищо няма. По-добре честно заслужен бакшиш, отколкото подобно изнудване! Но поздравление за останалите честни шофьори!
-1
 
 
егати и откачения народ,радва се на неща,които в другите страни са нещо травиално-нормално.сега идва ред на колчетата по тротуарите, ура другари,нещастнициииии
0
 
 
Вярно е че трябваше да сме настоятелни 15-20мин.но и в двете посоки нямаше разминаване на тарифите. За коректното отношение и разбира се за разлика от нас които празнувахме определено си заслужиха бакшиша.
0
 
 
За така наречената забрана за завишени тарифи,шофьорите не били чували. Нямало такова нещо. Така поне ни каза шофьора на таксито,което случайно успяхме да хванем все едно сме улучили шестица от тотото. Но много бързо се отказахме от услугите му,като разбрахме,че се кани да ни одере не две ами три кожи. Къде беше и така рекламирания градски транспорт в новогодишната нощ? Никакъв го нямаше. Не видяхме никакъв автобус по улиците. При тях явно всичко е наред,надвили са си на масрафа и са решили,че няма нужда да работят. Друго си е да празнуваш нова година,като за последно.
0
 
 
В 5ч след едночасово званене на всички компании и обяснения,че няма свободни коли, излезнахме пред блока и си хванахме такси на двойна тарифа, но не се оплакваме.Успешна нова 2012 на всички пловдивчани.
+2
 
 
е браво на всички където са ви возили нормално .на мен ми искаше един тарикат близо четворно като обяснението му беше че работил само на нова година.баси кефа-ден година храни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: