Как пловдивски шофьор спести глоба за това, че мина на червено?

Автор: Георги Василев
Коментари (12)
18:25 / 13.06.2020
33897
Пловдивски шофьор получи 100 лева глоба за това, че минал на червен светофар в район "Северен“, но санкцията му беше опростена от институциите в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мъжът бил глобен на 18 декември м.г. Тогава, около 15:50 часа, той карал лекия си автомобил "Фиат Дукато" по булевард "Васил Априлов", като стигнал до кръстовището с ул. "Дилянка". По това време светофара светел в червено. Шофьорът възприел подадения червен сигнал, но преценил, че не следва да се съобрази с него и продължил движението си пресичайки кръстовището. Това било възприето от служител на Пътна полиция, който контролирал движението в района. Той спрял управлявания от мъжа автомобил и му съставил акт със 100 лева глоба. (Фактическата обстановка следва от обясненията на служителя на реда).

Шофьорът подал жалба в съда, с която обяснил, че при навлизането му в кръстовището, сигналът на светофарната уредба е бил зелен. Пред автомобила, му имало друга кола, чийто водач завил наляво. Предвид това, движението през кръстовището се е забавило и докато е бил в кръстовището светнало червено. Шофьорът изтъкнал, че е нямал възможност да спре, тъй като би се оказал в средата на кръстовището.

Магистратите разгледали спора и преценили, че случая е маловажен, тъй като от случилото се няма вредни последици. Освен това от приетата по делото справка за нарушител се изяснило, че в битието си на водач, мъжът не е извършвал каквото и да било нарушение по смисъла на ЗДвП от дванадесет години.

В този порядък, съдът счел, че процесното нарушение се явява изолирано и откъслечно противоправно деяние, а не поредно проявление на трайно следвана, негативна линия на поведение. Затова и глобата била отменена.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд- Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).