Кадри от Околовръстното на Пловдив, които не се нуждаят от коментар

Автор: Васил Динев
Коментари (11)
13:31 / 05.06.2018
23344
Здравейте, в правото си на човек, желаещ намаляването на войната по пътищата, искам да подам сигнал за ежедневно нарушаване на ЗДВП в края на надлеза свързващ Околовръстен път на Пловдив с главен път Пловдив-Хасково в посока Хасково. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нас. Даваме му думата: "Нарушенията се извършват главно в пиковите часове в работни дни - 07:30-08:00 часа и 17:00-17:30 часа. Наблюденията са ми от месеци и с времето, като че ли и шофьорите се научиха на този "трик" и автомобилите, извършващи нарушение, прогресивно се увеличават. След стартирането на ремонтните дейности на АМ "Тракия" (в отсечката Пловдив-Стара Загора) и пренасочването на тежкотоварните автомобили през този участък рискът от ПТП се увеличи. 

Преди стартирането на ремонтните дейности на АМ "Тракия" ( в отсечката Пловдив-Стара Загора) щофьори, излизащи от Пловдив по посока АМ "Тракия", при образувала се колона в подхода от надлеза към Околовръстен път с цел избягване на чакането (понеже свързването с околовръстен път беше без предимство и се образува колона от МПС-та) продължаваха движението по посока Хасково и извършваха забранен (видимо от пътната маркировка) обратен ляв завой, с което създават предпоставка от тежко ПТП.

Не са единични случаите, в които автомобилите, извършващи обратен завой, са повече от един, с което се увеличава рискът от ПТП. Лично на мен ми се е случвало рязко намяляне и завиване надясно зад такъв автомобил за избягване на удар, който непосредствено преди да направи обратен завой наляво подаде ляв мигач и рязко намали скоростта.

От стартиране на ремонтните дейности на АМ "Тракия" ( в отсечката Пловдив-Стара Загора) и промяна на организацията на движението на надлеза (щофьори излизащи от Пловдив по посока АМ "Тракия" при свързването с околовръстен път вече са с предимство) същото нарушение започнаха да правят шофьори, идващи по околовръстен път по посока от с. Ягодово. Понеже вече те са без предимство и виждайки колоната от автомобили по надлеза, за да си спестят чакането, предприемат включване по пътя посока Хасково и извършване на обратен забранен ляв завой в края на надлеза.

Имайки предвид пренасочването на тежкотоварните автомобили по същия път точно в тази точка се създава огромна предпоставка за тежко ПТП. На единия от прикачените клипове се вижда точно такава ситуация - автомобили ,правещи забранен ляв завой, движение в права посока (в случая аз) и движещ се отдясно микробус.

Аз вече минавам с очакване на такава ситуация и имам време за преценка и реакция, но друг участник, попаднал в подобна ситуация, не се знае как ще реагира. Рискът от верижно ПТП също е голям. Всеки ден новините са изпълнение с ПТП-та - кои по-леки, кои по-тежки, за това изпращам този сигнал до Вас с надеждата да се вземат адекватни мерки и даде гласност за предотвратяване на ПТП-та в този участък".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).