Извеждат трафика от "Шахбазян" директно на бул. "Източен", вижте как

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
16:40 / 14.01.2018
18992
Успореден на бул. "Шести септември" път ще извежда шофьорите от района на площад "Шахбазян" директно на бул. "Източен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. За плановете разказа кметът на район "Централен" Георги Стаменов

Маршрутът ще стане възможен след свързване на ул. "Балкан", прекъсната в участък точно по средата си. Това налага водачите да въртят в поредица от малки улички в "Аджисан махала" или да обикалят през бул. "Шести септември". Проблемът е от десетилетия, но очевидно е дошло време за решението му. Отделно кратерите по улицата в едната й част са огромни, другата пък е с павета, без осветление и с подобие на тротоари. Част от улицата попада в зоната на ремонтите по ОП "Региони в растеж". Зоната, която е извън мащабния проект пък ще бъде поета от районната администрация, а кметът Стаменов вече представи плана за това пред читателите на Plovdiv24.bg. 

"Там имаме строително разрешение за цялостно изграждане в пътна част, тротоари, отводняване, ВиК, за да може цялата улица да бъде завършена и да имаме една цялостна успоредна връзка между площад "Шахбазян" и бул. "Източен", коментира Стаменов. За проекта в бюджета са заложени 290 000 лева. Какво включва той - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

В района между ул. "Мортагон" и бул. "Шести септември" пък е планиран голям паркинг за автобуси. 

"Ще опитаме да влезем и в квартал "Съдийски", разкри част от плановете за годината районният кмет. Трябва да се отремонтира частично инфраструктурата при ул. "Менделеев", където вече са премахнати гаражните клетки и ще се обособят джобове за нормално паркиране на живущите. 

"Район "Централен" е най-старият район на Пловдив. На много места имаме компрометирана инфраструктура, опитваме се да я възстановяваме. Кои обекти ще бъдат финансирани в района обаче, ще стане ясно след окончателното гласуване на бюджета. Много са проектите, силно ни е желанието всичко да направим за миг, но трябва да се съобразяваме с финансовата рамка. Надяваме се да продължим с политиките от предходни години - с инфраструктура, с места за спиране, паркиране и гариране, но да дадем превес и на зелената система в района", сподели Стаменов. 

Гласуването на бюджета на Община Пловдив ще е в края на януари. 

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).