"Източен" с договор по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 10.08.2016
3691
На тържествена церемония в Министерството на образованието бяха връчени договорите по одобрените проекти на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", по процедура "Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение". 

Зам.-министърът Диян Стаматов представи всичките 54 бенефициенти, които ще получат безвъзмездна финансова помощ и подчерта, че одобрените проекти са доказателство за това, че образованието е приоритет на българското правителство. 

Кметът на район "Източен", Община Пловдив, Николай Чунчуков прие договора на единствената районна администрация, спечелила субсидия по схемата с проектното предложение "Растем заедно" с регистрационен номер BG05M2OP001-3.001-0015 . Бенефицеиентът ще получи 467 173 лв.за дейност в 6 детски градини- - ДГ "Лилия", ДГ "Наталия", ДГ "Родина", ДГ "Биляна", ДГ "Ружа" и ДГ "Щастливо детство. 

Целевата група е от общо 300 деца, с които ще се работи интензивно в следващите 2 години по отношение на обучение, развиване на творческите им способности и интеграцията на деца от различни етнически групи.  

"Радвам се, че успяхме да направим успешно проектно предложение, което беше оценено и подкрепено, защото имаме добри практики в детските градини и ресурс, с който да управляваме такъв мащабен проект", подчерта при получаване на договора кметът на район "Източен" Николай Чунчуков

На церемонията присъстваха и Милка Тодорова-Добрикова - зам.- кмет и юрист на проекта, както и Стефка Симеонова - гл. експерт"Образование" и ръководител на проекта. 

През месец септември екипът ще проведе встъпителната си пресконференция за представяне на дейностите на одобрения проект.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).