Изпълнителят на падналата изолация: Срам ме е, резилът е голям! Не съм спал от притеснения

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
17:41 / 28.03.2023
73459
Ще ремонтираме и ще поставим нова топлоизолация за наша сметка. Това заяви за Plovdiv24.bg собственикът на фирмата, която е направила санирането на блок 11, което падна върху детската площадка в район "Тракия" вчера заради силните пориви на вятъра.

Той сподели, че проблемът е в силния вятър. На въпрос дали е направил ремонта качествено и съобразно всички изисквания, той отговори по следния начин:

"Да ви кажа, аз тая работа не я работя от вчера, минах през обекта, където е станал проблемът. На места дюбелите са изтървали, на места дори са се скъсали и половината са останали в панела, а другата половина е хвръкнала. Много са причините. Най-големият проблем е, че не можахме да запечатаме калкана както трябва, защото влязох в болница за операция по спешност, хвана и лошо време зимата и оттам е тръгнал целият проблем".

Строителят обясни, че след като се изчистят боклуците, ще се подготви калканът наново, за да се монтира топлоизолацията. Това обаче ще стане, след като се оправи времето и се възстанови, като ще бъде изцяло за негова сметка. 

"Вината е моя, клиентът не е виновен, че аз съм се разболял и съм влязъл в болница", коментира той и сподели, че не може да посочи на каква стойност са щетите, тъй като има нови цени на материалите. Изолацията е била изпълнена от алпинисти, като този път (бел. ред. - на поправката) дори ще се "престараят" с дюбелите.

"От 2004 година работя и за първи път ми се случва подобно нещо - за първи път ми се отлепя топлоизолация и не мога да си позволя това да стане втори път."

На другата част на блока, която също е санирана от същата фирма, ще бъде направен оглед, но след като стихне времето, обеща строителят.

"Ще направя всичко възможно този резил да не се повтори, защото за мен това е голям резил и просто ще дам всичко от себе си, след като се възстановя, да го направя по-най-бързия начин. Дори ще го правим под надзора на районния архитект, ако трябва. Срамът ми е много голям, от притеснения не съм спал снощи. Трябва да направя всичко възможно да се изчистят тези боклуци, радвам се, че няма пострадали хора и деца, защото човешкият живот не може да се върне.", заключи строителят.

Виж коментарите (2)

Още по темата (35):
31.03.2023 Строител алпинист защити гилдията след падналата изолация
29.03.2023 Съпругата на премазания от дърво пловдивчанин се отказа да съди общината
29.03.2023 Кметът отвърна на обвиненията на Веселин Козарев
29.03.2023 Здравко Димитров: Ако трябва с лични пари ще платя лечението на пострадалия от падналото дърво
29.03.2023 Ужасно! Вижте колко плати за 2 операции жената на човека, върху който падна дърво в Пловдив
28.03.2023 Жители на Пловдив товарят на бебешки колички остатъци от дърво след
бурята
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).