Изпратиха турския външен министър с ръкопляскания пред Джумая джамия

Автор: Мария Морунова
Коментари (32)
14:40 / 28.02.2014
7527
Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу посети Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Визитата му започна с посещение на турското консулство в града, след което се срещна с областния управител Венцислав Каймаканов. Там министърът заяви, че посещава Пловдив заради красотата, богатото културно и историческо наследство. Той определи Пловдив като един от най-хубавите градове не само в България, но и на Балканите. 

Давутоглу сравни Пловдив и София с турските Анкара и Истанбул, тъй като единият град е политическа столица, а другият - икономически значим. Двамата представители на пловдивския и турския политически елит са обсъдили и авоилинията Пловдив-Бурса, която скоро трябва да стане факт.

След срещата с Каймаканов турският външен министър присъства на петъчната обедна молитва на мюсюлманите в града в Джумая джамия. Около мюсюлманския храм имаше засилено полицейско присъствие. Това, което разбуни духовете, беше, че в молитвения храм не бяха допуснати български медии, а само турски. 

След молитвата министър Ахмет Давутоглу разговаря с главния мюфтия Мустафа Хаджи. Обсъдили са и нападението на Джумая джамия по време на протестите от 14 февруари. А съветът на Давутоглу бе да се обърнат към органите на реда и, най-важното, да се запазят добрите отношения между Турция и България.

На излизане от молитвения храм турският външен министър поздрави мюсюлманските поклонници с "Честита петъчна молитва" и отпътува към Североизточна България, която отново е част от посещението му в страната ни. Всички присъстващи благодариха за поздрава и го изпратиха с бурни ръкопляскания.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (32)

Още по темата (3):
28.02.2014 Пазят турския външен министър от български журналисти в Пловдив, Джумая джамия под обсада!
28.02.2014 Много полиция в Центъра на Пловдив заради турския външен министър, не пуснаха национална телевизия в Консулството!
28.02.2014 Турският външен министър идва в Пловдив днес, среща се с Каймаканов
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).