Изненадаха приятно потребители на почасови услуги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 31.05.2016
2240
Най-хубавият празник в началото на лятото - 1 юни - събра децата, обгрижвани по проект BG05M9OP001-2.002-0223-C001 - "Услуги за по-добър живот", район "Северен", Пловдив, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Независим живот". 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Инициатор на събитието е кметът на район "Северен" Ральо Ралев, който заедно с екипа на проекта изненада осем деца и родителите им със затрогващ жест на внимание по случай Деня на детето. 

Сред зеленината на парка, в непосредствена близост до Центъра за предоставяне на почасовите услуги по проекта, децата получиха интересни подаръци, поздравителни картички и сърдечно внимание от страна на кмета и неговия екип. 

Родителите не скриха благодарността си да бъдат поканени на тази празнична среща, а всяко от децата им да бъде зарадвано с подарък, който само си е пожелало. 

За да изненадат приятно потребителите на почасовите услуги, всеотдайните социални работници от Центъра Ст. Недевска и М. Пенчева бяха проучили желанията и интересите им и така подаръците озариха детските очи, а това дълбоко отзвуча в сърцата и на родителите. 

Майките развълнувано обясняваха, че жестът на кмета докосва душите им най-вече с текста на картичката: "Казват, че има седем чудеса на света. Ние не мислим така, защото ти си осмото чудо на света за нас! Честит празник, мило дете!". 

В непринудения разговор с кмета и екипа му, майки и бащи споделиха не само вълнението, а и надеждите си, че подобен тип програми за социално включване са от изключително значение за децата им и за тях самите, защото им дават шанс да се реализират на пазара на труда.

Не е тайна, че обгрижваните по програмата деца са всеобщи любимци на всички, които реализират проектните дейности, затова за тях, най-милите потребители на социалните услуги, имаше букети от разноцветни балончета и пъстри играчки. 

Най-малките получиха плюшени мечета, единственото ни момиченце си поиска кукла и герданче, а по-големките деца се зарадваха много на музикалните играчки, на слушалки за смартфони, на помпичка за балони, конструктор. А за рождения ден на малкия Боян бяха изстреляни разноцветни конфети, които поставиха началото на неговите 6 годинки. 

Ралев, развълнуван и той като всички присъстващи на празника, изрази всеобщото чувство, че хората могат и трябва да правят добро и в делник, и в празник - особено за децата. Както казва любимият на малки и големи приказен Мечо Пух: "Малко Внимание, малко Мисъл за другите - и всичко би изглеждало иначе!"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).