Изложение "Европейско образование" ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 29.09.2015
1777
Изложение "Европейско образование", което консултантска агенция "Едланта" организира за седми пореден път, ще се състои днес в "Новотел Пловдив".

За изложението в България пристигат представители на над 50 водещи университети от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. 

Освен традиционно търсените Бизнес и мениджмънт, Финанси и счетоводство, Право, Архитектура, Графичен дизайн и Интериорен дизайн, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като Моден дизайн, Управление на събития, Криминология, Молекулярна биология, Генетика, Медицинска техника, Нанотехнологии, Биомедицинско инженерство и Кибернетика, Уеб дизайн, Компютърна анимация, Машинно и Авиоинженерство, Електроинженерство, Електроника, Индустриална химия, Метеорология и много други.

Посетителите на изложение "Европейско образование - 2015" ще имат възможност за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. 

Сред тях се открояват, University of Southampton, който е неизменно в топ класациите за инженерни науки, бизнес мениджмънт и маркетинг, химия, медии и комуникация, компютърни науки, право, социология; University of Surrey, топ университет за туризъм, инженерни специалности, икономика, счетоводство, музика и биомедицински специалности; University of Reading, известен със своя бизнес факултет, Henley Business School, който неизменно заема челно място в световните класации. 

За онези, които искат да развият своите артистични таланти, особен интерес предстaвляват Falmouth University, Nottingham Trent University и University for the Creative Arts, които са лидери в областта на изобразителното изкуство, модата, театър, хореография и дизайн. 

Топ университетите за архитектура, бристолският University of the West of England, De Montfort University, Northumbria University и University of Greenwich, както и водещите университети за журналистика и медии, University of Salford, University of Westminster и Southampton Solent University също идват в България, за да предствят своите програми. 

За поредна година в Изложението участва и Bournemouth University - най-добрият британски университет за компютърна анимация и специални ефекти, както и Coventry University - един от британските университети с най-голямо българско присъствие, известен с програмите си по графичен и интериорен дизайн и инженерни науки.

За първи път на изложението участва University of East Anglia, който неизменно е в топ класациите за право, медии, литераура и лингвистика. Онези, които се интересуват от Добив на нефт, например, ще могат да научат за тази нестандартна специалност от представителите на Portsmouth University, University of Surrey и University of Salford.

За първи път в България идват предствители на немския Universität Heidelberg световноизвестен с програмите си по медицина и право, Bauhaus Universität - Weimar, добил световна слава в областта на архитектурата и дизайна, както и на един от най-големите университети в Европа - Universitat zu Koln, сред чиито възпитаници има трима нобелови лауреати и двама президенти. 

И тази година представители на асоциацията TU9 ще представят програмите на най-добрите технически университети в Германия. За пореден път в Изложението участват FAU Universität Erlangen-Nürnberg, водещ германски за специалностите медицина, медицинска техника, микробиология, стоматология и Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Оder), Франкфурт, които предлагат програми както на немски език, така и на английски език.

За възможностите за финансиране на следването във Федерална република Германия и образователната система в страната посетителите на Изложението ще могат да научат от представителите на Германската служба за академичен обмен (DAAD).

Желаещите да следват в Холандия ще могат да разговарят лично с представители на Twente University - изследователски университет No 1 в Холандия, NHTV-Breda - холандски университет No1 за приложни науки, Stenden University - университетът с най-големия факултет по Туризъм и Хотелиерство в Европа, Hotel School the Hague - едно от трите най-престижни висши училища по хотелиерство в света, Hanze University of Applied Science - университет за приложни науки в северна Холандия, Fontys University of Applied Science, чийто възпитаници намират реализация в световноизвестни фирми като Porsche, KPMG, BMW и др. 

На изложение "Европейско образование" ще можете да научите и за безплатните бакалавърските и магистърски програми, предлагани от датските университети - VIA University College, IBA Kolding, Dania Academy и др.

За първи път тази година в изложението участват и университети от Франция: VATEL Bordeaux, част от най-голямата световна верига за подготовка на кадри в областта на хотелиерството и туризма, с уникална програма за сомелиери (експерти за производство на вино и спирки напитки), както и ESCP, първият бизнес университет в света ( осн. 1891 г.) с кампуси в Лондон, Берлин, Париж и Торино. 

От Италия идват представители на IED - Istituto Europeo di Design - световноизвестно училище за мода и дизайн, с филиали в Милано, Барселона и Торино, което всяка година отпуска за български студенти стипендии в размер до 50 % от таксата за обучение.

Посетителите на изложението ще имат възможността да посетят богата програма от безплатни презентации и семинари и да получат ценна информация както за представените университети, така и за въпроси, свързани с кандидатстването: избор на подходяща специалност, възможности за финансиране на образованието, подготовка на впечатляващо мотивационно есе, и др. 

Предвидени са специални семинари за родителите на кандидатстудентите, както и за във висши учебни заведения в Европа, напр. възможности за финансиране на образ желаещите да направят магистратура в престижни университети в Европа. По време на изложение "Европейско образование 2015", както и в двете седмици след него, консултантите на ЕДЛАНТА ще дават безплатни консултации за бъдещите бакалаври и магистри. 

Желаещите да кандидатстват в британски университети за учебната 2015/16 година ще получат безплатна регистрация в UCAS.

По време на изложението ще бъде обявено началото на конкурса за есе на тема "Какво очаквам от образованието ми в чужбина" с награда стипендия от 1000 евро за учебната 2016/17 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май
Над 2000 деца са приети в първа група на детските градини в Пловд...
Начало на инцидентите в Пловдив за днес
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
Влоши се състоянието на пожарникаря, който пострада тежко в спаси...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).