Изграждаме зоокът и ледени пързалки по програма "Джесика"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
17:57 / 13.01.2012
7870
Сумата, която Пловдив може да получи по програмата "Джесика", е между 6 и 8 млн.лв", съобщи днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Като пример за финансиране градоначалникът даде изграждането на цялостен проект за втори Гребен канал със Зоологическата градина, велоалеи и атракции от типа на ледени пързалки.

Припомняме, че вчера бяха представени параметрите на подписаното споразумение между Европейската инвестиционна банка - като управляваща Холдинговия фонд по инициативата JESSICA (Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони) за България, и Регионалния фонд за градско развитие АД (РФГР) - с водещ акционер Societe Generale Експресбанк и акционери финансова компания Елана и Balkan Advisors.

По силата на споразумението РФГР АД получава мандат за управление на 36,9 млн. лева от ресурса на Холдинговия фонд, а водещият партньор във фонда - Societe Generale Експресбанк поема ангажимент да съфинансира проектите на фонда с двойно по-голяма сума - 73,8 млн.лв. Така до средата на 2015 г. ще бъдат инвестирани общо над 110 млн. лева в проекти за устойчиво градско развитие.

РФГР ще финансира проекти на общини, частни инвеститори и публично-частни партньорства, в шестте големи града на България - Бургас, Варна, Русе, Плевен, Пловдив и Стара Загора основно чрез заеми, но в някои случаи и чрез дялово участие. Фондът ще инвестира във всичко, което има потенциал да облагороди и осъвремени градската среда, като например: социална инфраструктура, проекти за подобряване на физическата среда и превенция на риска, системи за устойчива градска мобилност.

Виж коментарите (15)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).