ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Избери България" доведе Поли Генова в Пловдив да търси кулинарните изненади на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 23.07.2021Коментари (0)3242
Завършиха снимките на пловдивското кулинарно приключение на певицата Поли Генова. Цял ден тя обикаляше из заведенията в квартал "Капана“ и Стария град, за да намери местата, в които се предлага храна, типична за региона. Следвана от няколко камери, Поли влизаше в ресторантите, срещаше се с главните готвачи, помагаше с каквото може в готвенето и най-вече питаше за рецепта или храна, която се предлага само тук, в този град.

Поли търсеше отговори на въпроси като този дали известните асеновградски сармички всъщност не са пловдивски, какво различава едрия фасул, сготвен тук, от рецептите за боб в други краища на България?

Пловдив е любим мой град, казва Поли Генова, защото освен срещите ми с публиката, тук има толкова много исторически места и средища на изкуството за разглеждане. Само след няколко дни певицата ще направи концерт в Античния театър и пловдивчани ще чуят чудесната ѝ музика.

Със сигурност, след откритите пловдивски кулинарни изненади, певицата ще се върне отново в местата, които сега посети и където опита майсторски приготвени храни от местни продукти, занаятчийска местна бира и различни вина.

Родопски пататник според рецептата на един от домакините ѝ - Тодор Танчев се прави от сурови настъргани картофи. В приготвяне на типичната за района рецепта се включи и съпругата му Мелиса Манче, която е дошла в Пловдив от далечно Перу. Другият шеф готвач, който я посрещна - Лъчезар Кисьов изненада Поли с крехко телешко месо върху качамак и трюфел от района на Пловдив. Рецептата майсторът знае от баба си. В "Капана“ Поли научи интересни подробности от Вальо за занаятчийската бира, която заведението му произвежда и обеща следващият път да опита и тази с вкус и аромат на шоколад.

Само няколко минути ходене пеша делят Капана от Стария град, а там поли посети красива къща – музей и галерия, където разгледа колекцията от картини на стари и съвременни майстори. Други двама готвачи - Радослав Христозов и Александър Арабов впечатлиха певицата с ястието боб на фурна с манатарки и мащерка. Всички продукти са купувани и събирани от региона, а манатарките се оказаха истинска кулинарна страст на Поли Генова.

Макара денят да не беше от най-горещите, характерни за Пловдив през лятото, все пак на финала имаше нужда от разхлаждане. Димитър Кючуков посрещна Поли Генова в уникална къща в Стария град с чаша мавруд, сорт характерен и уникален за региона. Веднага след това любопитството на Поли бе изненадано с коктейл от бял мавруд и диня. В това време домакините подготвиха и показаха как се приготвят агнешки котлети по брестовишки.

Какво още записаха камерите на сдружение "Избери България“ за проекта "Пловдивски кулинарни изненади“ , ще можете да видите скоро във филма със същото заглавие. Това, което направи впечатление на целия снимачен екип е, че готвачите предпочитат местните продукти, търсят традиционни рецепти, използват стари и нови идеи. Изобщо – мислят за клиента и задоволяването на неговите изисквания.

Проектът се осъществява с подкрепата на община Пловдив по Компонент 3 "Гражданска активност“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: