Иван, който преби до смърт майка си, отива в затворническа болница

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
17:39 / 15.11.2019
3266
Окръжният съд в Пловдив уважи искането на прокуратурата и изпрати 27–годишният Иван Марков, който преби до смърт майка си, в психиатричната болница към затвора в Ловеч, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че тялото на възрастната жена беше открито от униформени служители на Пето РУ в сряда, след като съседи подадоха сигнал на телефон 112 за отвратителна миризма на разлагаща се плът, която се носела от жилището на семейството – на петия етаж в 45 блок в жк. "Тракия“.

Днес Иван, който е пенсионер по болест, беше доведен в съдебната зала от ареста в Пловдив. Пред магистратите момчето заяви, че не е осъждан, но няколко пъти е бил в центъра за психично здраве.

Прокурор Атанас Янков настоя обвиняемият да бъде настанен в държавната психиатрична болница в Ловеч, където да му бъде извършена тройна съдебно-психиатрична експертиза, която да даде заключение дали Марков може да носи наказателна отговорност.

Пред съда говори и д-р Господинова, която работи в ЦПС-Пловдив. Тъй като разказът ѝ съдържа данни за личния живот, отношения и здравословното състояние на Марков, разпитите бяха проведени при закрити врати, а всички журналисти – помолени да напуснат залата.

След близо 30 минути стана ясно, че магистратите са уважили искането на прокуратурата и Марков ще бъде настанен в лечебното заведение за един месец.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
15.11.2019 Доведоха в съда мъжа, убил майка си в Пловдив!
15.11.2019 Вкарват в лудница убиеца от "Тракия"!
13.11.2019 Съсед на убиеца и убитата: Следователите не са могли да разпознаят главата на жената!
13.11.2019 Зловещо убийство разтърси Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).