Иван Тотев разговаря с участниците в музикален проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:47 / 21.09.2010
726
Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев приветства с добре дошли участниците в музикалния проект "Три жени".
"Искахме да изпълним песни от културното наследство на хората, които живеят в нашите географски ширини и именно за това направихме този проект - да дадем живот на тази култура", сподели режисьорката Йоздем Петек.

"Нашите географски области са много музикално богати. В този концерт ще се опитаме да ви дадем една обща панорама на културното наследство", допълни Петек и уточни, че преди това изпълнителите са гостували в доста страни, сред които Румъния, Украйна, Грузия и др. В музикално отношение и като цяло проектът много се хареса. Гостите от Турция изразиха надежда и пловдивската публика да го харесат. Концертът е тази вечер в залата на Държавната опера. В днешния модерен свят творците са посланици на културата, категоричните са изпълнителите.

Проектът "Златни пътища" е кандидатствал и е получил одобрение в Брюксел. Три са европейските столици на културата през 2010 година - Печ в Унгария, Рур в Германия и Истанбул. Другата цел на творците е да свържат с културни мероприятия тези три столици.

С изпълнителите пътуват писател и карикатурист , които творят през цялото време, а след края на проекта впечатленията ще бъдат издадени в книга. Вярваме в културния диалог между хората, категорични бяха участниците в срещата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Областният управител на Пловдив гласува за по-добро бъдеще на Бъл...
От последните минути: Клон се стовари върху паркирани коли в Кючу...
Машина в "Северен" блокира, минаха изцяло на хартиени бюлетини
Кална вода потече от чешмите в Пловдив
Има промяна на местата за гласуване в Пловдив
Изборният ден в Пловдив започна нормално


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).