Иван Тотев разговаря с посланици за обновяването на Римския стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 21.06.2011
2951
Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев прие посланиците на Норвегия Н. Пр. г-жа Тове Скарстейн и на Гърция Н. Пр. г-жа Данаи-Магдалини Куманаку. Основна тема на разговорите бе напредъка по проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване", който се финансира с безвъзмездната финансова помощ на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез Европейския финансов механизъм.

Реализацията на този важен за Пловдив проект се осъществява в срок, напредъкът е голям и има с какво да се похвалим - с тези думи инж. Иван Тотев откри срещата на двете посланички с екипа за управление на проекта. Той още веднъж подчерта държавната подкрепа за осъществяването му. Този проект е един от малкото, за които Министерски съвет отпусна целево средства за оперативни и авансови плащания, което още веднъж показва волята за реализирането му, допълни областният управител инж. Иван Тотев.

Ръководителят на екипа Емилия Петрова направи презентация за развитието и напредъка на проекта, както и за предстоящите за решаване задачи. С техническия проект гостите бяха запознати на мястото на обекта от архитект Румяна Пройкова - член на екипа, изготвил работния проект. На срещата присъстваха още първият секретар на посолството на Гърция в София Михалис Гавриилидис и Аделина Везенкова - представител на Националното координационно звено в Министерски съвет.

Очаквам с нетърпение официалното откриване на обновения Римски стадион на Пловдив. Впечатлена съм от това, което се прави, както и от личния ангажимент на областния управител Иван Тотев, заяви посланикът на Норвегия Н. Пр. г-жа Тове Скарстейн. Радвам се и на силното партньорство между българската и норвежката страна. Разговарях с представителите от Норвежкия директорат за културно наследство, които бяха на посещение в града ви в началото на юни и те бяха много впечатлени от видяното, допълни още Нейно Превъзходителство.

Областният управител инж. Иван Тотев и посланик Скарстейн разговаряха още за новите програми, финансирани от Европейското икономическо пространство до 2014-та година и за възможностите Пловдив да кандидатства по тях. Стана ясно, че Норвегия, Исландия и Лихтенщайн ще предоставят безвъзмездно почти 127 милиона евро за страната ни. С тези средства ще бъдат финансирани както проекти, свързани с културното наследство, така и такива, свързани с биоразнообразие, социалния сектор и други.

Виж коментарите (0)

Още по темата (161):
11.04.2023 Ударно започна почистването на един от туристическите обекти в Пловдив
17.02.2023 За един месец оправиха счупеното стъкло на Римския стадион в Пловдив
29.01.2023 Дано никога повече да не ставаме свидетели на подобна грозна гледка в центъра на Пловдив
23.01.2023 Добра новина за един от най-посещаваните туристически обекти в
Пловдив
18.01.2023 Хванаха гаменчето, което счупи стъклото на Римския стадион
16.01.2023 Питаме малкото вандалче - защо го направи? Сега срам ли те е?
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).