Иван Петков: Никой не иска повече избори, гласувайте!

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
12:27 / 12.11.2021
2360
"БСП е твърдо решена още тази седмица заедно с изборите за Народно събрание да бъдат решени изборите за президент и вицепрезидент. Както виждате, никой не иска повече избори, всеки иска да има кабинет, да има стабилност. Нашата партия още през юли доказа, че сме готови да направим реверанс и да има кабинет, който да направи така, че държавата да бъде стабилна.“ Това заяви в студиото на Plovdiv24.bg Иван Петков – втори в листата на коалиция "БСП за България“

"Кампанията беше по-хаотична в сравнение с предишните, защото всички вече са изморени. Въпреки това ние като партия подготвихме и представихме пред гражданите още един документ, в който се изброяват мерките за първите 100 дни, ако ние бъдем във властта. Ние съумяхме да бъдем дисциплинирани, да бъдем политици и да покажем това, което искаме да направим за България. Не може във времена на коронавирус, на икономическа криза и случващото се в енергетиката да се предприемат лични нападки. Трябва да се мисли най-вече за обществото и за хората с ниски доходи, за които ние сме заложили редица мерки“ – подчерта Петков.

"БСП за България“ предлага редица конкретни мерки за решаване на социалните проблеми на младите. Сред тях са да не се облагат с данък доходите на хората до 26-годишна възраст, пакет социални мерки за младите семейства, нуждаещи се домакинства и лица с ниски доходи да бъдат компенсирани до март 2022 г. с 200 киловатчаса на месец. "Високите сметки за ток могат да изкарат хората на улицата още следващия месец“ – предупреди той.

Иван Петков съобщи в интервюто и какви са личните му ангажименти, по които ще работи в 47 НС. "С моите колеги от листата и с водача Кристиан Вигенин, който е бил външен министър на страната, обсъдихме важните проекти, по които държавата може да помогне на Пловдив да бъде развит“ – каза той.

Сред интересните предложения на архитекти от БСП е централна поща да стане държавна опера. Сградата е с площ около 6000 кв. метра, разположена е в центъра на града и от всички страни около нея има археологически разкопки.

"Имахме над 10 г. управление на ГЕРБ и кметове от тази партия. Не успяха да бъдат адекватни към гражданите“ – коментира Петков.

Иван Петков призова пловдивчани в неделя да гласуват, без да се страхуват, защото са предприети всички противоепидемични мерки, а машинният вот е лесен, удобен и бърз. "Смятам че може да стигнем над 50% избирателна активност, за да не мислим и следващата седмица за избори, а да се тръгне към парламентарна дейност“ – допълни той.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).