ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Истински звезди идват на Античния театър в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:27 / 03.09.2018Коментари (0)6311
©
По-малко от три седмици остават до серията от три невероятни концерта, на които радио Тангра Мега Рок ви кани в Античния театър в Пловдив. В три последователни вечери, на вековната сцена ще се представят изумителни музиканти, в рамките на форума SOUNDS OF THE AGES 2018:

На 21 септември (петък) е концертът на звездата на Ирландия - ИМЕЛДА МЕЙ 

Протежето на великия Джеф Бек, кралицата на рокабили и на джазирания блус, ще омагьоса взискателната българска публика с шоу, което ще се помни с години. Имелда Мей е излизала да пее на сцена с най-големите - Лу Рийд, Том Джоунс, Дейвид Гилмор, Робърт Плант, U2 и много други. Най-новият й албум – ‘Life Love Flesh Blood’ хипнотизира критиката в Ирландия и Великобритания и с това, че в него, Имелда пое в неочаквана посока – нов груув, комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк, рок.

Продуцент на албума е американската легенда – Ти Боун Бърнет, носител на най-големите музикални и филмови награди за работата си с Боб Дилън, Елтън Джон, Робърт Плант и Алисън Краус, Рой Орбисън, Грег Алман, Counting Crowes, филма за Джони Кеш и много други.

В Пловдив ще видим на живо не само новите песните, но и предишните хитове,  които я направиха толкова голяма – рокабили и суинг сензацията 'Johnny's Got A Boom Boom' (2008) и ‘It's Good To Be Alive’ (2014). Концертът на Имелда Мей на Античния театър е със специалното участие на Ния Петрова.

Билетите са с цени 30, 40, 60 и 80 лв. На 22 септември (събота) е концертът на SONS OF APOLLO с Оркестъра на Държавна опера Пловдив

Майк Портной ще доведе виртуозите SONS OF APOLLO в България на върха на славата им. Новата американска прогресив метъл супергрупа ще свири в Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 (събота), като във втората част на шоуто, SONS OF APOLLO ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, при това изсвирени по виртуозен начин. Първоначално, те трябваше да бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване, но Майк Портной, който е страстен музикален колекционер и фен обяви, че самият той е направил селекцията

Съставът на супергрупата е впечатляващ:

Били Шийхън (MR.BG, Групата на Дейвид Лий Рот) - Бас;

Майк Портной (Бивш DREAM THEATER) - Барабани;

Дерек Шериниян (BLACK COUNTRY COMMUNION, Бивш DREAM THEATER и KISS) - Клавири;

Рон Тал - 'Бъмбълфуут' (Бивш GUNS N' ROSES) - Китара;

Джеф Скот Сото (TRANS SIBERIAN ORCHESTRA, TALISMAN, ИНГВИ МАЛМСТИЙН) - Вокали.

Билетите са с цени от 50, 60, 80 и 90 лева и се продават в системата на Ивентим.бг и партньорската мрежа в страната.  

На 23 септември, неделя, на вековната сцена на Античния театър ще бъде световната премиера на шоуто VIVALDI METAL PROJECT

VIVALDI METAL PROJECT е проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от IRON MAIDEN, Роб Рок от IMPELLITTERI и много други. Но голямото му приключение започва след това. Както подсказва и името на проекта - амбицията на Маестро Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT - 'The Four Seasons', за реализирането на който Маестрото успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, Soilwork и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като "Наследниците на NIGHTWISH", не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди - Пламен Димов.

Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на 'SOUNDS OF THE AGES 2018'. Проектът досега е имал само един концерт - при това акустичен - във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на VIVALDI METAL PROJECT ще бъде именно в Античния театър в Пловдив.

Билети с цена 30 лв. се продават в системата на Eventim.bg, а в самия ден ще бъдат по 35 лв. Проектът 'SOUNDS OF THE AGES 2018' се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Деца до 10 години (включително) влизат без билет, но стоят в родителите си без право на допълнително място. Необходимо е да представите на входа декларация за придружител. Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които ТАНГРА МЕГА РОК организира всяка година с подкрепата на Община Пловдив в Античния театър в града. Форумът Sounds of The Ages избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.

Вече осем поредни години в края на лятото, вековната сцена на Античния театър привлича РОК поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен РОК туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия.   

2011 - спектакълът на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,

2012 - ФИШ и ANATHEMA & Оркестър,

2013 - ASIA & Оркестър,

2014 - PARADISE LOST & Оркестър,

2015 - 2 CELLOS, APOCALYPTICA и OPETH & Оркестър,

2016 - KATATONIA & Оркестър,

2017 - DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър и MARILLION,

2018 - ИМЕЛДА МЕЙ, SONS OF APOLLO и VIVALDI METAL PROJECT.


Още по темата: общо новини по темата: 2
21.08.2018 »
06.06.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: