Истерия за "Гераците" в Пловдив, ученици изкупиха билетите заради матурите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46 / 25.10.2017
7384
Пловдивската публика изкупи всички билети за гастрола на "Гераците" на 14 ноември в Дома на културата в Пловдив от 19 часа. Поради големия интерес премиерният спектакъл, с който се отбелязват 140 години от рождението на писателя Елин Пелин, ще се изиграе и от 16 часа в същия ден. Пловдивски гимназисти атакуваха отрано Билетния център в Пловдив, тъй като "Гераците" е едно от произведенията, което е включено в матурите. Постановката е на Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич, които празнува 90 години от създаването си.

"Гераците" идва в Пловдив по-малко от месец след премиерата си. Режисурата е на Стефан Спасов, сценографията на Димитър Митев, звукова среда и мултимедия - Красимир Янев. Участват Валентин Андреев - Рафе, Мария Гинкова, Радомир Андонов, Пламен Маринов, Любов Николова, Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Стефан Сърчаджиев, Мила Боянова, Димитър Петров и малкия Йоан Деянов.

"Гераците" е сред най-сполучливите художествени документи на едно променливо време - началото на ХХ век., когато в следосвобожденска България започват да възникват новите икономически отношения. Зависимостта от парите става все по-голяма, градът започва да расте заедно с изкушенията в него, а селото се обезлюдява и връзката със земята се къса. Любовта в дома на Герака не издържа под напора на тези промени, децата го предават и семейството му се разпада...

В днешно време тези промени са още по-агресивни и рефлектират в личния ни живот още по-дълбоко. Любовта абдикира, децата не могат да запълнят липсата на смисъл и нуждата ни от упование, а дяволът, усетил нашата слабост, отваря бакалница в душите ни и търгува с доброто и злото", казва режисьорът Стефан Спасов. Билети за извънредното представление на "Гераците" се продават в Билетен център пред Общината като организирани групи от ученици ползват специално намаление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
07.09.2018 Ясни са резултатите от поправителните матури
13.07.2018 Прекрасни отличници от Пловдив и областта избраха да учат в чужбина
12.07.2018 МОН публикува второто класиране за прием в гимназиите
11.07.2018 Образователният министър: Човешка грешка е причина за сгрешеното класиране след VII клас
03.07.2018 Закриват 11 паралелки в Пловдив
03.07.2018 Вижте най-предпочитаните гимназии в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).