Искат удължаване на срока за по-ранно пенсиониране на учители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:37 / 13.04.2008
7882
Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" поиска удължаване на срока за по-ранно пенсиониране на учители.

В НОИ се състоя среща между представителите на Синдиката и Надзорния съвет на НОИ. От Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" е  внесено писмено искане за удължаване срока на действие до 2020 година на &5 от преходните и заключителни разпоредби на КЗО, който дава възможност за по ранно пенсиониране на учителите. ИС на СО поиска надзорния съвет да внесе в МС предложението, което впоследствие да влезе в Парламента за гласуване.

На срещата присъстваха от страна на Синдикат „Образование", Председателя на Синдиката инж. Крум Крумов, Вицепрезидента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов членовете на ИС на Синдикат „Образование", а от Страна на НОИ  г-н  Христосков - Управител  на НОИ, членовете на Надзорния съвет на НОИ. Срещата се ръководеше от  Министър  Масларова и Ася Гонева. 

Синдиката е категоричен, че учителския труд е високо отговорен и много важен за българското общество, но той е и много изтощителен. Нека тези колеги, които са дали необходимото на нашите деца, да могат да се пенсионират по-рано, след като почувстват нуждата от това, искат от синдиката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).