Ина Филипова и заместникът й засадиха 30 борчета в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
14:25 / 15.02.2011
4014
30 борчета засадиха в градинката до ул."Борба"№9 в район "Северен" кметът д-р Ина Филипова и нейният заместник Ангел Ангелов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Журналистите, присъстващи там, също засадиха по едно дръвче по покана на кметът на района и обещаха да се грижат за борчето си, когато имат тази възможност.

"Днешната инициатива е на районната администрация на "Северен". С засаждането на 30-те борчета искаме да се оформи една малка горичка в тази част, която ще допълни цялостния пейзаж", каза кметът на района.

Оказа се, че дръвчетата са закупени с личните средства на д-р Филипова и зам.-кмета на "Северен" Ангел Ангелов. Цената на едно борче е 15 лв. Кметът на района апелира към всички да си закупят по едно дръвче и да го засадят пред мястото, където живее.

"Проблемът не е толкова в липсата на зеленина, а в нейното поддържане. Има нужда от подмяната на голяма част от дърветата в Пловдив, които са много стари. Засаждането на борчета в случая в градска среда е много удачно, защото не изискват специална поддръжка, вечнозелени са и пречистват въздуха", поясни още Ина Филипова.

Зам-кметът на "Северен" Ангел Ангелов се обърна към всички граждани, живеещи в района и призова всеки от тях в предстоящия пролетен период да последва инициативата на районната администрация и да засади по едно дърво, за да бъде "Северен" по-зелен и по-чист.

Ина Филипова каза, че не се притеснява от кражба или унищожение на току що засадените дръвчета, защото живеещите наблизо по принцип сами се грижат за зелените площи наоколо. Тя обеща помощ от кметството в поливането на дръвчетата и похвали отново работата на ОП "Паркове и градини" и ОП"Чистота", с които "Северен" работи много добре.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Само в Plovdiv24.bg: Проектантът на новия Бетонен мост разкри инт...
Жена колоездач постави истински рекорд по нарушения на кръстовище...
Безплатен концерт в Пловдив предстои на легендарна група
Спряха публичната продан на парка зад хотел "Санкт Петербург"
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).