Има защо Пловдив да се гордее с тези три деца

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
15:09 / 17.02.2023
3236
Талантливите възпитаници на пловдивската школа "Арт войс център" Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, които участваха в благотворителната инициатива "Като две капки вода за всяко дете" с UNICEF, заедно с музикалния си педагог и ментор Руми Иванова гостуваха на кмета на Пловдив Здравко Димитров и заместника му Пламен Панов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Елена Василева е на 11 години от Асеновград и учи в Пловдив. Музиката е любимото й занимание. ""Като две капки вода“ беше незабравимо приключение и много се радвам, че се впуснахме в него. Със сигурност няма да го забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музиката, защото това е най-хубавото нещо" - каза тя.

Георги Димкин е от Пловдив и днес става на 12 години. "Музиката е една от моите дарби. За мен "Като две капки вода“ беше незабравимо пътешествие. Много благодаря, че ме избраха. Никога няма да го забравя" - каза той.

Елизабет Кирова е на 10 години, учи в НУМТИ "Добрин Петков": "Много харесвам музиката и мисля да продължа с музиката. "Като две капки вода" беше много голямо вълнение за мен. Беше много хубаво. Най-много обичам да се запознавам с децата и затова ми беше много приятно" - каза тя.

Режисьорът на предаването Кирил Кирилов - Кико лично се обадил на ръководителя и осователя на "Арт войс център" Румяна Иванова. Попитал има ли талантливи деца в школата, а тя му отговорила с въпрос колко му трябват. Кирилов разказал, че става въпрос за благотворителен сезон на "Като две капки вода" и Иванова направила списък с 12 деца на възраст от 7 до 11 години. Режисьорът успял само от едно-две изпълнения да подбере деца, които съответстват на артистите в предаването. 

"Другото интересно е, че те изобщо не знаеха. Нито те, нито някое от другите деца имаха представа, че съм изпратила техни записи, че въобще се обсъжда тяхното участие и за тях дойде като гръм от ясно небе. Особено за родителите. Че са избрани да участват в "Като две капки вода“ и че трябва да пеят с Ненчо Балабанов, Деси Слава и Люси Дяковска. 

В петък ми се обадиха, че са одобрени и в неделя вече трябваше да отиват, за да снимат визитки, кашове и заставки за предаването. Всичко това, което видяхте, беше подготвено за по-малко от 3 седмици. Тези деца буквално за 20 дни научиха три абсолютно нови песни за тях. На Елизабет се падна най-трудната задача – с много танци, на песента на Майкъл Джексън и на Руслана. Другите имаше да учат турски (Георги), иврит (Елена). Прекрасни деца, бяха страхотни.

Аз съм много горда с това, което постигнаха, страшно се радвам на това, което направиха, защото показаха колко талантливи деца има не само в Пловдив, а и в цяла България.

Атмосферата на самото предаване беше прекрасна. Нямаше елемент на състезание, на конкуренция. Всички деца разбраха, че правят това в името на децата, които имат нужда. Безкрайно се радвам на това, което им се случи, това е нещо, което ще помнят цял живот" - сподели музикалният педагог.

Кметът Здравко Димитров връчи плакет на Румяна Иванова и подаръци на трите талантливи деца. Заместникът му Пламен Панов им даде покани за участие в големия концерт на 1 юни на Античния театър с пеещи актьори.

Подробности гледайте в прикаченото видео!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).