Илко Илиев: Връщането на решенията за Гребна база и Синя зона е грешка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:36 / 03.05.2011
3041
"Смятам, че с двете върнати решения, свързани с концесията на Стара Гребна база и Синя зона, паркинги и гаражи, обласният управител допусна грешка". Това каза на току що приключилата пресконференция председателят на ОбС Илко Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Нито веднъж досега, като председател на ОбС, не съм изказвал възражения по повод върнати от областния управител предложения. Много пъти той е връщал решения, за които е бил прав. Много пъти, ние сме му писали писма и след това г-н Тотев се е убеждавал, че е сбъркал и не е продължавал да обжалва. Това също е факт и трябва да го отбележим", каза още Илиев. Той беше категоричен, че сега прави тези възражения, защото според него в мотивите на Иван Тотев за връщането на тези две решения, няма проява на здрав разум.

На пресконференцията стана ясно, че по повод връщането на решението за концесията на Стара Гребна база, огромна част от спортните деятели, над 90%, са взели категорична позиция по въпроса, а именно че този проблем трябва да се реши в интерес на спорта.

"Мисля, че по този начин с връщането на това решение, се бетонира едно положение, в което няма изгода нито община Пловдив, нито спорта в града", категоричен беше Илко Илиев.

По повод на второто решение, касаещо Наредба 2, частност "Синя зона, паркинги и гаражи", председателят на ОбС Пловдив каза, че е смаян от решението на областния управител . 

"Това връщане на решението от страна на Тотев означава, че ние няма да можем ефикасно да експлоатираме тази синя зона. Чакахме това решение, за да се въведе смс-паркирането, да се въведат талоните, а сега работата на общината в тази връзка ще бъде изключително затруднена", аргументира несъгласието си Илиев.

Той припомни, че преди време е имало възможност да се привлекат частни инвеститори в тази дейност.

"Тогава ГЕРБ и Атака обявиха своята категорична позиция против това и поискаха това да е задължение на община Пловдив. Ние тогава се съгласихме с техните искания", поясни Илиев и допълни, че ако Тотев върне в съда решението от Наредба 2, то това означава, че общината  тази година няма да има Синя зона, смс-паркиране и талони, изключително необходими за града.

"По този начин виждам единствено да се пречи на града", завърши още Илко Илиев.

Очаквайте коментара на областния управител Иван Тотев!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Илко Илиев: Смаян съм как областният спъва развитието на Пловдив

Виж коментарите (14)

Още по темата (20):
03.12.2015 Тотев: Трябва да сме много внимателни с катарците
02.12.2015 Кувейтска компания иска да инвестира 3-4 млн. евро в модернизацията на Старата гребна база в Пловдив
06.03.2014 Титюков: Няма да гоним деца и треньори от Стара гребна база
11.10.2011 ВАС отмени концесията за Стара гребна база
09.09.2011 Скандал в местния парламент, заради Стара гребна база
08.09.2011 Одобриха конкурса за концесия на Стара гребна база
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).