Икономист от Пловдив: Искат да вдигнат данъците на хората, които имат имот в големите градове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:15 / 07.11.2023
9512
Министерският съвет одобри със свое решение проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси.

“Размерът на данъка върху недвижимите имоти се планира да се диференцира по населени места, по зони в тях или по вид на имотите, в границите, определените в закона.

Предвидено е въвеждане на образци на заявления и документи, издавани от общините, за признаване, упражняване или погасяване на права или задължения във връзка с местните данъци."

Мария Капон, която е икономист по образования коментира от страницата си във фейсбик по следния начин тази данъчна промяна:

"Това е всъщност на старите собственици на жилища, особено в центъра да им вдигнат рязко данъците, да му мислят пенсионерите! Мислете, това необходимо ли е за основно жилище?

Актуализиране на базисната данъчна стойност за определяне на данъчната оценка на сгради на две години, както и ежегодно актуализиране на базисната данъчна стойност за определяне на данъчната оценка на земеделски земи, са сред одобрените изменения и допълнения."

Нали сте наясно какво е това, и на две години актуализиране на данъчните оценки на имотите, въпреки, че не ги продаваш! Е това ще е кошмар за всички хора! За семейство пенсионери с апартамент на Докторската градина ще им се наложи над пенсията с годишен размер да са им данъците! Ами ще кажете, да не живеят там! Ама не, това е абсурдно за основно жилище! Без това дали си сам или живеят 6 човека плащаш еднаква такса смет, ако е еднакъв апартамента! Не, Господа, така не се прави реформа!

Е, продължете със земеделските земи и кой има интерес? И после на гъбарите ще сложим специален данък, а на ресторантите пак да няма и нови облекчения! Да живее соца!,", коментира бившия депутат от "Изправи се! Мутри вън".

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).