Идва ли краят на дупките по бул. "Никола Вапцаров"?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
09:50 / 31.12.2017
6192
Около 150 000 лева са нужни само за пълнене на дупките в "Южен". Проблемът е сред най-щекотливите за жителите на района, Plovdiv24.bg препрати и отработи стотици сигнали по темата. 

"През 2017-та сме вложили почти 100 000 лева в запълване на дупки, вижда се, че е недостатъчно. По наши изчисления се нуждаем от сума между 130 000 и 150 000 лева, за да има едно относително приемливо поддържане на дупките. Само с пълнене обаче няма как да стане. Трябва да започне заделяне и насочване на средства за цели улици и участъци", коментира кметът на "Южен" Борислав Инчев за  читателите на Plovdiv24.bg. 

"От гледна точка на целия район, то администрацията е длъжник на хората, защото първо насочваме усилията си по ключови булеварди, на места край детски градини, училища и ясли, на места, където се движи градски транспорт. Така, за съжаление, за голяма част от вътрешнокварталните улици не стигат средствата." 

Бул. "Никола Вапцаров" пък е сред най-проблемните. 

"7 или 8 пъти през годината сме кърпили дупките в участъка от кметството до ул. "Димитър Талев". Там обаче проблемът е много по-голям и може да се реши едва след цялостната подмяна на водопровода, който често дава дефекти и уврежда пътното платно", разказа Инчев.

Добрата новина тук е, че през 2018-та от ВиК са поели ангажимент за подмяна на водопровода, цялостното преасфалтиране пък ще направи Общината. 

Проектирането на нови пътища също е на дневен ред. В момента Община Пловдив е обявила голяма обществена поръчка за проектиране, една от улиците в "Даме Груев". 

"Едва след реконструкцията може да говорим, че пътната обстановка в района е подобрена. Това е натоварена отсечка осигурява достъп до учебни и детски заведение, буквално прорязва района в старата част", коментира районният кмет. Друг важен обект, подлежащ на проектиране през новата година е продължението на ул. "Македония". 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).