ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Идва киносъбитието на есента в Пловдив
Автор: Гено Петров 15:23 / 07.11.2019Коментари (0)1762
Кадър от "Джоджо заека"
От 15-ти до 28-ми ноември 2019 г. в "LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 14-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а тази година изданието в Пловдив ще продължи цели 14 дни с 28 заглавия.

Киномания в Пловдив се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

На КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино - последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и класики.

Кинопанорамата ще бъде открита с филма на Мариус Куркински "Засукан свят“. Едновременно режисьор и актьор, наред с Камен Донев, Ана Пападополу, Димитър Рачков и други, Мариус разказва за Милю – антигероят, за Милю - малкият човек, който в целия си живот се бори със засукания свят, в който живее.

В рубриката “Фестивал на фестивалите" зрителите под тепетата ще могат да гледат новите филми на гении като Уди Алън, Андрей Кончаловски и Педро Алмодовар. “Грехът на Микеланджело" на Кончаловски е завладяващ размисъл за агонията и екстаза на личното величие, както и за проникновената хуманност отвъд легендата на Ренесанса.

Забавен и очарователен пък, “Един дъждовен ден в Ню Йорк" е новият филм на Уди Алън, определян като най-романтичният от години насам и заснет виртуозно от трикратния носител на "Оскар", асът на камерата Виторио Стораро.

“Болка и величие" е новата творба на неповторимия Педро Алмодовар. Всички филми на режисьора са не просто лични, а и изповедни, но нищо не може да ви подготви за емоционалната разголеност на тази хипнотизираща драма за съжаленията и емоционалните пропадания на застаряващ кинорежисьор. Работейки отново с твореца, направил го звезда, Антонио Бандерас прави най-нюансираната и чувствителна роля в цялата си кариера.

В рубриката попада новият и най-дръзкият филм до момента на Тайка Уайтити (“Момче", “Какво правим сред сенките", “Тор: Рагнарок") - “Джоджо Заека" със Скарлет Йохансон и Сам Рокуел. Поразително развенчаване на фашисткото мислене и породеното от него насилие, филмът започва като хаплива сатира, но постига неочаквано емоционално въздействие.

“Черната птица" пък със Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет е римейк на филма на Биле Аугуст от 2014 година “Безмълвно сърце". Неизбежно медитирайки върху мъката, филмът всъщност е една медитация върху величествената и деликатна ценност на живота.

В рубриката “Киното и неговата история" истинските киномани ще могат да се насладят на няколко шедьовъра - “Бъч Касиди и Сънданс Кид" (1969), “Волният ездач" (1969), “Пощальонът" (1994), вторият римейк на “Роди се звезда" (1954) с Джуди Гарланд, “Хамлет" (1990) на Франко Дзефирели и документалния “Андрей Тарковски. Киното като молитва".

За най-малките почитатели на киното също за предвидени  интересни заглавия - “Момчето и пеликанът", “Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа", “Рока променя света", “Чекър Тоби и тайната на нашата планета".

Информация за още много интересни заглавия и пълната програма на Киномания в Пловдив е вече налична от ДНЕС - четвъртък /7.11/. В петък от 16:00 часа ще започне и продажбата на билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg  и kinolucky.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: