И помощ свише за община Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:55 / 11.02.2019
5316
Пловдивските молебни дават резултат. Това сочи практиката на общинската администрация, сочи проверка на Plovdiv24.bg. Както първи съобщихме, Община Пловдив окончателно спечели делото за зоологическата градина във Върховния административен съд (ВАС) и така градът под тепетата най-накрая получи пълна зелена светлина за своя дългоочакван зоопарк, стопиран от "еколози", атакуван на много фронтове - без успех.

В тази връзка Plovdiv24.bg припомня, че на 12 юни 2015-та година - ден, след като Общината получи строително разрешение за новата Зоологическа градина и започнаха реалните строителни дейности, кметът Иван Тотев, кметът на район "Западен"  и изпълнителите от фирма "Запрянови" измолиха и божията помощ.

"Помолихме се на Господ да изпрати своя Ангел Спасител да отблъска злите сили, както казаха отците. Три пъти сме на това място за старт, но нещо все ни спираше", каза тогава Тотев. По всички очакваният обектът трябваше да отвори врати до края на 2016-та година. Атаките по всички фронтове, обаче, продължеха, за да се "потънат" с решенията на съда. 

Година по-късно - на 17 юни 2016-та, заради непрекъснатото отлагане на ремонтите по договора с Европейската банка за възстановяване и развитие, кметът даде курбан на бул. "Коматевско шосе".

"Заради дългото и постоянно отлагане започнахме да вярваме в свръхестествени сили. Затова искаме да направим този рибен курбан, за да може всичко - както народът го е казал, да тръгне по вода, по мед и масло. Надяваме се в най-скоро време пак да отидем там със свещеник, но за старт на проекта", каза тогава Тотев.

В момента три от четирите включени в проекта булеварди са напълно променени (бул. "Шести септември" - участъка от "Цариградско шосе" до моста на "Адата"; бул. "Руски" и "Коматевско шосе"), очаква се старт на работата по последния участък на бул. "Северен", забавил се заради проблеми с имоти за отчуждаване. Намеренията там са работата да приключи до месеци.

Виж коментарите (0)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).