И омбудсманът защити сливането на двете пловдивски училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 20.05.2016
3731
Изявление на омбудсмана на Пловдив инж. Борислав Стаматов по повод възникналото напрежение около приетото предложение в Общинския съвет за обединяването на ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков":

В политиката има моменти, когато трябва да се вземат непопулярни на пръв поглед решения, такива, които ще създадат политически дискомфорт на управляващия или дори могат да предизвикат политическата му гибел, но отговорността е в правилно взетото решение във времето напред.

В очакване на официалните становища от институциите, в чийто ресор са проблемите в образованието, искам да призова всички родители на ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков" към спокойствиe, конструктивност и диалогичност. 

Моята загриженост изхожда не само като временно изпълняваш длъжността омбудсман в Община Пловдив, но и като родител на дете, учещо в ОУ "Душо Хаджидеков". 

В своето изказване пред заинтересованата общественост на общинската сесия на 17-и май, кметът на Пловдив Иван Тотев недвусмислено даде гаранции, че всяко дете ще завърши там, където е започнало да учи, както и че ще се съобрази с желанията и потребностите на всеки един родител от двете училища.

Обединяването на две институции под една административна шапка е често срещан административен и финансов способ за оздравяване и най-важното, запазване и оцеляване на едната институция, която не е управлявана добре години наред и е доведена до ниска ефективност. 

В този смисъл, големи комплименти към Георги Стефанов, дългогодишен директор на ОУ "Душо Хаджидеков", който е превърнал училището във водещо желание на много родители в Пловдив и околността.

Аз нямам никакви съмнения в намеренията на авторите и вносителите на това предложение, както и в действията на всички общински съветници, които го подкрепиха, че те търсят най-доброто възможно решение за вашите деца, за нашите деца. 

Задаваме ли си въпроса - ако този оздравителен план не би влязъл в сила сега, тогава дали не би имало пак протести, този път срещу бездействието на Общинския съвет? С какви промени ще започне новата учебна година, зависи сега от нас. 

Дотогава има предостатъчно време, в което всички ние - родители, родителско настоятелство, кмет и зам.-кметове, директори, РИО, Общински съвет, администрация и омбудсман, който и както да се казва той по това време, да седнем на кръглата маса и пак ние и никой друг да моделираме всички процеси и да извлечем максимална полза за добруването на децата ни!

Сигурен съм, че това решение на Общинския съвет ще измине своя път въпреки библейската логика от "Разпни го!" до "Осанна!". С дълбоко уважение към всички родители!


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
15.09.2017 Пловдивско училище тотално преобразено!
17.02.2017 Анализираха сливането на "Душо Хаджидеков" и "Георги Бенковски"
28.06.2016 И родителите се съгласиха със сливането на "Душо Хаджидеков" и "Георги Бенковски"
06.06.2016 Иван Тотев изпълни поет на среща с родители ангажимент
03.06.2016 Кмет и родители заровиха томахавките!
03.06.2016 Кметът за сливането на двете пловдивски училища: Не го правим за пари!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).