И бебетата в Пловдив с карти за градския транспорт!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:25 / 27.09.2012
16395
В Пловдив, както и в цялата страна, вече и малките деца до 7 години, включително и бебетата, трябва да имат поименни карти за градския транспорт, които са безплатни. Това гласи постановление на Министерския съвет.

Целта на решението е да се гарантира застраховката на малките деца при пътуване в градския транспорт. Картите в Пловдив вече се издават в бюрото на бул. "Мария Луиза". За издаването на подобна карта е нужно родителите да носят акт за раждане на детето и негова снимка. В момента тече гратисен период, а представянето на картите в автобусите става задължително от 1 ноември тази година.

По този повод на имейла на Plovdiv24.bg от наша читателка се получи следното мнение:

Здравейте. Бих искала да се обърна към Вас, защото съм сигурна, че ще обърнете внимание на сигнала ми и ще внесете яснота в объркващата информация, с която разполагам. Става въпрос за издаване на карти за масов градски транспорт на бебета и деца до 7 години. Не искам да коментирам идеята на превозвачите или общината за издаване на такива карти (обясняват, че е застраховка на детето в случай на произшествие), но не мога да стоя безучастна в тоталната дезинформация по отношение на всичко, което касае градския транспорт в гр. Пловдив. Преглътнах няколко загубени часа в търсене на подходящ автобус по време на ремонтните дейности в града (поради липса на информация по спирките и автобусите и оскъдната информация за маршрута на автобуса от изнервените кондуктори); също и напразното висене по спирките в последните дни пак поради липса на информация относно стачкуването на част от автобусите, но едва вчера (25.09.2012 г.) случайно разбрах, че от 1-ви октомври тази година ще трябва да таксуват в автобуса бебето ми, което е на 8месеца с билет от 1 лв., ако не притежавам карта за него. 

Следя редовно новините, пътувам редовно с градския транспорт, но за съжаление съм изпуснала тази новина (ако изобщо е била съобщена официално). Не знам и към коя фирма от градския транспорт да се обърна, за да получа информация относно сроковете и изискванията за идване на такива карти. Днес ми бе обяснено в бюрото за издаване на карти, че ми трябва снимка на бебето и акт за раждане, за да ми издадат карта. Но служителките не знаеха каква ще е валидността им и дали ще има гратисен период или от 1-ви октомври, тоест от следващия понеделник, ще ми таксуват детето в автобуса. И сега освен пенсионерите и студентите (които започват учебната година точно сега) ще трябва и майките с деца да се редят на опашки и да чакат с часове за издаване на карти.

Моля ви, ако вие имате някаква информация относно тези карти, кажете на хората. И ако успеете да се свържете с превозвачите - имам следното предложение: при подобни изисквания и изменения служителите на градския транспорт да залепят по един лист във всеки автобус с информация, за да могат хората своевременно да се справят с поредното предизвикателство от живота им в града. Благодаря сърдечно. С уважение: Марина Митова.


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).