Хроника на много предизвестенa смърт - крайпътните билбордове капан за шофьорите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (43)
09:05 / 12.06.2010
6257
Стотици шофьори ежегодно завършват живота си при удар в крайпътните билбордове, броят на оцеляващите като по чудо след подобна "целувка" пък са още повече. Местните и националните криминални хроники са пълни с примери как миг невнимание или качване зад волана след употреба на алкохол, съчетани с неуместно поставени рекламни съоръжения нанасят непоправими последици. В повечето случаи виновни са самите шофьори, но също така в повечето случаи ако на съответните места липсваха безсмислените рекламни съоръжения, нямаше да бъде загубен човешки живот.

Най-пресният пример е от Пловдив, където в ранната лятна утрин на 10 юни загина 39-годишен шофьор. Без книжка и видимо пиян той цяла нощ кривуличил по пловдивските улици, докато накрая, явно губейки управление над возилото си, се забил в билборд на бул. "Шести септември" и останал на място.

Едва две седмици по-рано пък, на автомагистрала "Тракия" пиян шофьор на ТИР се блъсна в друго рекламно съоръжение, но се отърва с контузни рани.

През август миналата година мъж загина в автомобила си при възпламеняване на газовата му бутилка след удар в билборд отново на магистралата край Пловдив.

На 29 юни миналата година млад шофьор, движейки се с бясна скорост към подлеза на "Гладстон", изтърва контрола над Фолксфагена си и получи травми.

През април пък при подобен инцидент отново на АМ "Тракия" пострадаха трима млади мъже.

Отново висока скорост е причината за удар в билборд в Асеновград, при който шофьорът едва не загина.

Добре почерпен шофьор се заби в билборд на "Брезовско шосе" и остана невредим, но пък пострада 18-годишната му спътничка.

Една трагедия рядко идва сама - мъж почина след удар в билборд, докато транспортирал тялото на починалия си от рак син. Най-вероятно на човека внезапно му е прилошало и се е отклонил от пътя към фаталната гигантска реклама.

През декември 2007 г. и германец се отклони от пътя и се блъсна в билборд.

Шофирайки с бясна скорост в мъгла и без обезопасителен колан, млад шофьор получи множество травми, забивайки се в билборд на пътя Пловдив - Карлово.

На магистралата, преди Пазарджик, при катастрофа между два автомобила, БМВ с шестима пътници изхвърча към билборд и се размазва в него. За щастие няма загинали.

През април 2007 година, след сериозен запой шофьор се блъсна в рекламно съоръжение в Пловдив.

Миг невнимание и 26-годишен мъж се блъсна в билборд, поставен в разделителната ивица на бул. "България".

Не много по-различно е положението навсякъде из България. В Русенско например миналата седмица пострада детенце на годинка. Жената, управлявала автомобила, се блъснала в насрещна кола и се спряла в крайпътен билборд. Спрели се в рекламните съоръжения в региона имаше и през декември и през юни миналата година.

През септември 2008 година във Варна джип с четирима руснаци се заби в билборд, след което се преобърна, а хората получиха тежки травми. Само няколко седмици по-късно 57-годишен мъж почина, след като се блъсна в крайпътен билборд на пътя Варна - Белослав.

В Бургаския регион сблъсъци с крайпътните съоръжения също не липсват. В началото на годината жена, причинила смъртта на спътника си след удар в билборд при шофиране в пияно състояние, получи 2-годишна ефективна присъда от съда. През септември 2008 г. смъртта си след такъв удар намери и 37-годишен мъж от Айтос, а друг се размина с травми, но без опасност за живота след катастрофа този февруари.

В началото на 2008 година 42-годишен мъж от Перник също намери смъртта в автомобила си, блъснат в билборд на изхода от гр. Радомир.

Виж коментарите (43)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).