Христо Стоичков показа Пловдив на мексиканска телевизия

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
14:43 / 07.11.2014
4821
За да заснеме филма "Трите лица на Христо", легендата Христо Стоичков посети Пловдив и емблематични за града и за него самия места, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мексиканска телевизия със седалище в Маями, по която футболната легенда правеше предавания и коментари за тазгодишния Мондиал, е решила да направи около 20-25 минутен филм за Стоичков. Авторът на лентата журналистът Иван Касансео обясни, че целта на филма е да покажe човека Христо, приятелите му, мястото, откъдето е започнал да играе.

"С този филм няма да изненадаме българската или европейската публика, защото те го познават. Познават бунтаря на терена, който, когато играе, не се интересува от нищо и никого, освен да победи. Но за латиноамеринската аудитория ще бъде интересно, защото го познава само от екрана", коментира Касансео и допълни, че промото на филма ще бъде пуснато в края на тази или началото на следващата година.

От своя страна легендарната осмица на родния футбол обясни, че е чест за него да покаже откъде е тръгнала кариерата му.

"Преди да дойдем в общината, минахме през стадион "Марица", където започнах да ритам. Срещнах се с първия ми треньор ми Огнян Атанасов. Посетихме Античния театър - символа на нашия град", каза Камата.

Той добави, че в лентата ще бъдат представени и още двама футболисти, играли в националния отбол на България с номер 8 - Христо Бонев и Христо Колев. За това и филмът се казва "Трите лица на Христо".

Камата получи плакети от общинското ръководство. А освен домакина Петър Зехтински, го посрещнаха и зам.-кметът Стефан Стоянов, легендата на "Ботев" Пловдив Динко Дерменджиев - Чико, Атанас Узунов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).