Хората на БСП в общината и парламента се отчитат довечера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:09 / 06.04.2009
1429
"Макар и да не съм сред най-речовитите депутати, имам над 70 изказвания от парламентарната трибуна, като съм вземал думата само когато е имало какво да кажа", съобщи народният представител Захари Георгиев на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той и неговите колеги от БСП Атанаска Тенева, също депутат в 40-ото Народно събрание, и представителят в Европарламента Атанас Папаризов ще направят тази вечер публичен отчет пред пловдивчани в кино "Гео Милев" от 18 ч. Заедно с тях свършеното през първите 100 дни от участието си в общинската власт ще отчетат заместник-кметовете Александър Константинов, отговарящ за икономиката, транспорта, здравеопазването и екологията, и Ганчо Колаксъзов, в чийто ресор е евроинтеграцията.

Георгиев е вносител на 9 законопроекта, сред които за жилищно-спестовните влогове и за енергийната ефективност, лични предложения между две четения е правил по 25 законопроекта. За свои лични постижения смята осъществените възможности за развитието на пловдивския летищен комплекс и за даването на зелена улица на проекта за водоснабдяването, до което се стигнало след конфликт с министъра на регионалното развитие, който смятал идеята за безперспективна.

На приемствеността разчита Атанаска Тенева в очакванията  си следващият парламент да гласува закона за научните степени и звания, в чието разработване активно е участвала.  Не по-малко актуален за нея е и законът за половете. За двете години депутатстване тя е организирала 40 приемни, като  е съдействала според възможностите си на 120 граждани за решаване на различни техни проблеми. Заради съществения си принос в законодателната дейност в Европарламента пък Атанас Папаризов е бил номиниран за специалната награда на сп. "Парламент" в област "Енергетика".

С включването на БСП в управляващата Пловдив коалиция тя изпратила в общината свои високо ценени заради професионалните им качества кадри. За своите 100 дни Александър Константинов е изготвил 6 нови наредби и е внесъл в Общинския съвет 53 предложения, като основната му цел продължава да бъде увеличаване на приходите от стопанската дейност. Нов и по-ефективен подход в работата по проекти чрез изпреварваща подготовка на документацията е въвел Ганчо Колаксъзов.

И петимата социалисти довечера ще отговарят на всички конкретни въпроси за свършеното от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).