Холандска фирма ще ни помага за проекта за електронно таксуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:35 / 24.09.2009
5497
Зам.-кметът Ганчо Колаксъзов проведе среща с представителите на Европейската банка за възстановяване и развитие, които са в Пловдив във връзка с финансирането на система за електронно таксуване в градския транспорт. Екипът на банката се води от главния финансист Илияна Цанова, която е и ръководител на проекта. Заедно с нея тук бяха и специалистът по транспорт Матю Джордан Танк, както и финансистът Мерън Лукич.

На срещата вчера присъства и представителят на "Рап транс" - Ерик Трал. "Рап транс" е холандската фирма, която спечели извършването на техническата помощ по проекта за електронно таксуване. Ерик Трал ще бъде в Пловдив две седмици, за да се срещне с пловдивските превозвачи в градския транспорт, с проектантите от Ситиплан и за да окаже конкретна помощ по организацията на проекта. С негово съдействие ще се реши какъв тип система за таксуване да бъде избрана, кой да оперира с нея, как точно ще се извърши финансирането, ще се определи и как ще става таксуването.

Тук вариантите са два - електронен еквивалент на билетчето с единна цена или електронни ваучери с намаление за цял ден, за една, две или повече посоки и маршрути. Община Пловдив ще се бори за европейско финансиране на проекта по Оперативна Програма "Регионално развитие", точка 1.4 за Устойчив градски транспорт. Сумата, за която ще кандидатстваме, е между 6 и 7 милиона евро. На 29 септември Колаксъзов ще се срещне с експертите на МРРБ в София и заедно с консултантите по "Джаспърс" ще се уточнят насоките и детайлите по кандидатстването за заема.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).