Хапване, пийване и цигарки на най-новата детска площадка в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
15:03 / 07.12.2017
9938
Пиене, пушене и агресия в новата детска площадка в "Южен" от страна на възрастни хора. Така пловдивчанин започва разказа си за Plovdiv24.bg... "Здравейте, искам да сигнализирам за поредното пушене и пиене посред бял ден вътре в детската площадка. Площадката е нова, но честно да ви кажа с всеки изминал ден има все повече фасове по земята, липсват все повече части от оградата, както и вратички. Водя дъщеря си почти всеки ден тук и няколко пъти съм правила забележки на хората. Един път две жени чистачки, които бяха седнали вътре на пейката и си пушеха цигари и си ги тръскаха на земята - обясних им, че вътре децата взимат всичко от земята, че вътре няма кошове, че затова има пейки отвън, който иска, да седне и да си пуши. 

Те бяха от разбрани, извиниха се и излязоха отвън. Имаше и едни майки, които си дойдоха с кафетата и цигарите и на тях им обясних същото. Те също излязоха отвън, но преди дни вече нещата излязоха извън всякакъв контрол. На площадката сме ние с дъщеря ми /малко бебенце/ и още една майка с две деца. Часът е някъде около 10,00. В този момент 60-70-годишни (не мога да кажа дали са бездомници, или не) влизат в оградената площадка, седнаха под един навес, постелиха си вестници, един от мъжете извади цигара, а единствената жена от групата извади една бутилка с алкохол и всички дружно си сипаха в чашите. 

Не можех да повярвам, че това го правят вътре, в присъствието на деца. Направих забележка на господина за цигарата и спокойно им обясних, че това е детска площадка, каквото искат да правят, но да го правят отвън. При което, не мога да ви обясня каква агресия имаше от този господин - "От кое село съм дошла?"...

Тръгна да ми обяснява какви били майките, че това не било моят дом и ще се прави каквото си иска и още глупости трябваше да изслушам аз с дъщеря ми на ръце. В крайна сметка станаха и излязоха. Не след дълго отвън седнаха група отново ранни пиячи. Въпросът ми е няма ли вече да сложат общинска охрана или камери, да се следи малко какво се случва във и извън площадката. Не смятам, че е редно в присъствието на малки деца и бебета да се случват такива неща. 

Откъде да знам наличието на алкохол какво може да отключи в дадените хора. Най-вече не смятам, че детските площадки са предназначени за това. Ако не се вземат мерки, не смятам, че площадката ще просъществува дълго. Прикачвам и снимки на групата и на една малка част от потрошените неща. Благодаря ви предварително и се надявам, че ще има ефект. Слънчев ден!"

Виж коментарите (3)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).