ХЕИ - Пловдив: Случаите на менингит не са свързани помежду си, няма епидемия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:48 / 10.11.2004
1091
"Това не е епидемия, случаите не са свързани помежду си. Единични случаи са. Това, което притеснява родителите да не пускат децата в детско заведение, не означава, че няма да имат контакт с други болни, които са на улицата. За момента серозният менингит протича леко и без остатъчни явления." Така коментира увеличения брой заболели от менингит директорът на ХЕИ - Пловдив д-р Ани Егинлиян. 11 са болните през последната седмица, само четири от случаите са нови, съобщават от ХЕИ. Седем от пациентите са деца. Те са от детските градини "Люляк", "Радост", "Малък Принц" и от училищата "К. Величков", "Райна Княгиня" и "П.Р. Славейков".
Д-р Егинлян съобщи, че представители на ХЕИ ще санкционират родителите на 3-годишния Неджет, който днес е изписан от Инфекциозна клиника след успешно лечение от менингит. Майката не е съобщила на лекарите, че болното дете посещава детска градина и те не са направили изследвания на контактните деца. За радост този случай приключи добре, тъй като в карантинния период няма други заболели деца от градина "Родина" в "Столипиново", каза още д-р Ани Егинлиян, цитирана от радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).