ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ХІ национална конференция по клинична хематология ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 09.10.2014Коментари (0)985
©
ХІ национална конференция по клинична хематология ще се проведе от днес до 11 октомври в Пловдив. Нейни организатори са Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ "Свети Георги" и Българското медицинско сдружение по хематология. Това съобщи проф. д-р Стефан Горанов, дмн, началник на клиниката.

Повече от 150 хематолози от страната и 10 техни колеги от Македония ще вземат участие в конференцията. Лекторите - доценти и професори, водещи специалисти от университетските клиники по хематология в България и двама гост-лектори от Македония, ще изнесат над 20 обзорни и пленарни доклада в три научни сесии и 4 сателитни симпозиума.

Конференцията е акредитирана от Eвропейската хематологична асоциация (ЕНА) и посочена като научно събитие за хематолозите в Европа. Основната тема на единадесетото издание на форума е "Съвременни терапевтични предизвикателства при възрастни пациенти с индолетни лимфоми и миелом. Контраверсии."

Ще бъдат разгледани и дискутирани съвременните терапевтични възможности на клиничната хематология, довели до немислими досега резултати, които промениха изцяло концепцията за повлияването на злокачествените заболявания на кръвта и кръвотворните органи. 

Около 10-15 години, т.нар "таргетна и молекулярна" терапия, която няма нищо общо с бруталното въздействие на химиотерапията, е в състояние за кратък период от време да постигне непозната досега, строга по критерии и във висок процент пълна ремисия, смята проф. Горанов. На преден план излиза нейната консолидация чрез трансплантационите програми и възможностите на поддържащата терапия с новите лекарствени продукти. 

Тези взаимосвързани методи са в състояние да превърнат малигнените кръвни заболявания в хронично контролируеми болести и да поведат нашите пациенти по пътя на излекуването, заяви проф. Горанов.

Прегледът на последните терапевтични достижения при лимфомите и миеломната болест, изборът на най-подходящия терапевтичен режим, нашите резултати и преглед на международните препоръки ще бъде лайт-мотива в големия брой обзорни доклади за "терапевтична стратегия - 2014 г."

Терапевтичните проблеми при възрастни пациенти ще бъдат обект на сериозни разисквания в рамките на ХІ-ата Национална конференция по клинична хематология. 

С напредването на възрастта честотата на малигнените кръвни заболявания драматично нараства, като на практика около половината от нашите болни са над 65-годишна възраст. 

"За клиничния хематолог обаче чисто паспортният критерий не е водещ, а преди всичко натрупаните разнообразни хронични заболявания, ангажиращи почти всички органи и системи, различните органни дисфункции, честите странични ефекти на провежданата терапия, дори в редуцирани дози, специфичните психоемоционални и социални проблеми, възможността за самообслужване", подчерта проф.д-р Стефан Горанов, дмн.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: